EMEK Partisi'nden 23 Haziran seçimleri hakkında ilk yorum

EMEK Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında açıklama yaptı.

EMEK Partisi'nden 23 Haziran seçimleri hakkında ilk yorum

EMEK Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros, Ekrem İmamoğlu'nun kazandığı İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimleri hakkında açıklama yaptı.

EMEK Partisi İstanbul İl Başkanı Sema Barbaros'un "İstanbul’u halkın birlik ve beraberliği kazandı" başlığıyla yaptığı açıklama şöyle:

"31 Mart seçimlerinin sonuçlarını tanımayarak İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinin tekrarlanması kararını alan "Cumhur İttifakı" şimdi daha büyük bir farkla kaybetmiştir.

Halkın demokrasi, eşitlik, adalet, iş ve özgürlük taleplerine kulaklarını tıkayarak, toplumu kutuplaştıran, halkı birbirine düşmanlaştıran "Tek adam yönetimi", İstanbul’u ona kaybettirecek kadar güçlü bir tepkiyle karşılaşmıştır. İstanbul’u bunca yıldır bir rant kaynağı olarak gören, yandaş şirketlerle birlikte sömüren, doğayı ve çevreyi katleden iktidar böylece önemli bir kayba uğramıştır.

İstanbul seçimi bir yerel seçimden daha fazla anlama sahiptir. Halk sadece İstanbul’un belediye başkanını seçmemiştir. Aynı zamanda tek adam yönetimine önemli bir ders vermiştir.

Bu seçim sürecinde bile AKP’ye oy vermeyen seçmenleri illet-zillet diye ayrıştıran, Karadeniz seçmenlerine Pontus diyerek hakaret ettiğini zanneden, bir yandan Kürtçe tabelaları sökerken öte yandan Kürdistan lafını telaffuz eden iki yüzlü politikalar da bu seçimde yanıtını almıştır. Dolayısıyla seçim zaferi asıl olarak İstanbul halkının oy birliğinin ve beraberliğinin zaferidir.

Ancak İstanbul’u kazanmak her şeyin çok güzel olmasına yetmeyecektir. İktidar krizin yükünü emekçilere daha fazla yüklemek için adımlar atmaya hazırlanmaktadır.

Kıdem tazminatının kaldırılması, esnek çalışmanın yaygınlaştırılması bu adımların başında yer alıyor. Bu bakımdan halkımızın İstanbul seçimlerinde gösterdiği dayanışmayı bu hak gasplarına karşı direnmek ve mücadele etmek için de göstermesi gelecek için hayati önemdedir. Önümüzdeki günlerde temel hak ve özgürlüklerin korunması, insanca yaşam ve çalışma koşulları için mücadeleyi büyütmeliyiz.

İstanbul seçim sonuçları Türk, Kürt bütün işçi ve emekçilerin sandıkta birleştirdiği ortak sonucudur. İhtiyaç olan, bu ortaklığın kalıcı bir beraberliğe dönüşmesidir. İstanbul emekçileri bunu başaracak güçte ve yetenektedir."

Etiketler
Ekrem İmamoğlu Seçim