İmamoğlu: Bu bir seferberlik görev emridir!

AKP'nin itirazları ile mazbatası elinden alınan bugün tarihi oy farkıyla yeniden başkan seçildi. Ekrem İmamoğlu halka seslendi. İmamoğlu, "Bu bir seferberlik görev emridir" dedi.

İmamoğlu: Bu bir seferberlik görev emridir!

AKP'nin itirazları ile mazbatası elinden alınan bugün tarihi oy farkıyla yeniden başkan seçildi. Ekrem İmamoğlu halka seslendi. İmamoğlu bugün sandıklardan çıkan sonucun kendisine verilmiş bir seferberlik görev emri olduğunu belirtti.

Yeniden seçilmiş İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Bugün vatandaş bana seferberlik görev emri vermiştir" dedi.

İmamoğlu, "Vatandaş bana İstanbullun işsizlik ve yoksullukla mücadele seferberliğini, hızlı, ucuz seferberliğini başlatmak ve sonuca ulaştırmak için kutsal bir görev vermiştir. Bu benim hayatımdaki en onurlu en kıymetli görevdir. Bu görevi tüm İstanbullulara, aileme mahcup olmadan yapmaktan başka hiçbir önceliğim olmayacaktır." diye konuştu.

İmamoğlu açıklamasının devamında şunları ifade etti:

Biz hayat tarzı, görünüşü, konuşması, siyasi düşüncesi birbirinden farklı insanlar olarak sevgi ve saygı ortamında buluştuk. Artık önyargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir. Kardeşlik, sevgi dönemi başlamıştır. Ben bu kenti tek başıma yönetmeyeceğim. Her kesimden insandan yararlanacağım. Millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışabilir.

Partiler kutsal yapılar değildir, tabu değildir. Dünyaya farklı bir pencereden baksa da temel amacı milletin mutluluğu için çalışan yapılar olmasıdır. Partiler bir amaç değil hizmette araçtır. Bunu her vatandaşımın duymasını istiyorum. Partiler gibi liderleri de kutsal değildir. Onları kutsallaştırmak asla doğru değilidir. Liderlerin yeri milletlerin üstünde değil içinde olmayı gerektirir. Egemenlik kayıtsız şartsız sadece milletindir.

Milyonlarca oy almak, liderlerin ayaklarını asla yerden kesmemeli. Gösterilen bu büyük ilgi karşısında anca boynumu bükerim.

Milyonlarca insana mahcup olmamak için çok çalışacağım. Sorumluluğumuz çok ama gençliğimiz var ve çalışkanlığımız var.

Etiketler
Ekrem İmamoğlu