Seçimden sonra büyük satış iddiası: Habertürk'ü almak için masaya oturdular

Ciner Grubu’nun sahibi olduğu Habertürk, Show TV, Bloomberg HT gibi medya kuruluşlarının satışı için görüşmelerin başlandığı ileri sürüldü. Medya grubunu Mehmet Cengiz ve Fuat Tosyalı'nın satın almak istediği iddia edildi.

Seçimden sonra büyük satış iddiası: Habertürk'ü almak için masaya oturdular

Türkiye’de seçimlerden sonra medyada da büyük değişiklikler yaşanıyor.

Fatih Altaylı’nın kuruluşunda yer aldığı Habertürk’ten, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turundan sonra ayrılması, medya grubunun satılacağı yönündeki kulisleri doğrular nitelikteydi.

CENGİZ HOLDİNG VE TOSYALI HOLDİNG DEVREDE

Ciner Grubu’nun sahibi olduğu Habertürk, Show TV, Bloomberg HT gibi medya kuruluşlarının satışı için görüşmelerin başlandığı ileri sürüldü.

Bir dönem Ciner Grubu’nda görev yapan gazeteci Ali Cağatay’ın iddiasına göre; medya grubunu satın almak için masada Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz ve Tosyalı Grubu’nun sahibi Fuat Tosyalı var. Her iki isim de AKP hükümetinin en yakınındaki isimler olarak biliniyor.

Fuat Tosyalı aynı zamanda Varlık Fonu Yönetim Kurulu Üyesi olarak da görev yapıyor.

Ali Cağatay, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, şunları kaydetti:

“Türkiye’nin en büyük medya gruplarından Ciner Medya satış için masada.

Turgay Ciner’e ait; Habertürk, Show TV, Bloomberg HT ve diğer medya organları el değiştiriyor.

Mehmet Cengiz (Cengiz Holding) ve Fuat Tosyalı (Tosyalı Grubu), Ciner’le görüşmelere başladı.”

TOSYALI HOLDİNG'TEN AÇIKLAMA: MEDYAYA GİRME NİYETİMİZ YOK

İddialara ilişkin Tosyalı Holding'ten akşam saatlerinde bir açıklama yapıldı. Holding'in söz konusu medya grubunu almak yönünde bir girişimi olmadığı belirtilen açıklama şöyle:

"Bugün sosyal paylaşım sitesinden alıntılanarak yapılan Ciner Medya’nın satışına yönelik haberde kurumumuz Tosyalı Holding ile ilgili olarak aktarılan bilgi tamamen gerçek dışı olup, kamuoyunu doğru bilgilendirmek adına bu açıklamayı paylaşma gereği duyduk.
Tosyalı Holding olarak 3 kıtada sayıları 40’u bulan tesis ve yaklaşık 15.000 çalışanımızla, yıllık 10 milyon tona yaklaşan demir-çelik üretimi gerçekleştiren, sadece ülkemizin değil dünyanın da sayılı demir çelik güçlerinden biriyiz.
Tosyalı Holding demir-çelik sektör dışında sadece ülkemiz için katma değer yaratacak stratejik sanayi ve teknoloji odaklı sektörleri radarına almış olup medya bu sektörler arasında yer almamaktadır.
Söz konusu paylaşımda ifade edilen hiçbir kişi ve kurumla temasımız olmayıp; Tosyalı Holding’in Ciner Medya Grubu’nu satın almak gibi bir planı kesinlikle bulunmamaktadır."

Kaynak: Gerçek Gündem

Etiketler
Habertürk Cengiz Holding Varlık Fonu Show TV