Kulislerde konuşulan isimler ortaya çıktı: Erdoğan seçimi kazanırsa Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçimi kazanması durumunda Hazine ve Maliye Bakanlığı için düşünülen isimleri sıraladı.

Kulislerde konuşulan isimler ortaya çıktı: Erdoğan seçimi kazanırsa Hazine ve Maliye Bakanlığı koltuğuna kim oturacak?

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 14 Mayıs'ta düzenlenecek seçimin sonucunda koltuğunu koruması halinde Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda yapılacak 'değişikliği' köşesine taşıdı.

Bahse konu görevin mevcut bakan Nureddin Nebati'ye verilmeyeceğini kaydeden Yetkin, kulislerde konuşulan diğer isimlerin de daha önce denendiğini vurguladı.

Kulislerde Erdoğan'ın ekonominin başına yeniden eski Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek'i getirerek hem seçmen hem de uluslararası piyasalar nezdinde Türkiye'nin imajını düzeltmek ve bu alandaki politikaları yeniden rayına koymak istediği konuşuluyordu.

Ancak Şimşek, aktif siyasete dönmeyeceğini belirtiyordu.

Gazetecinin Yetkinreport.com'daki yazısında aktardığına göre Erdoğan, teklifinden vazgeçmiş değil:

"Erdoğan (Deva lideri Ali Babacan’a göre) Hazine'ye bakarken aylarca randevu vermediği, bakanlıktan alıp meydanlarda yuhalattığı Mehmet Şimşek'ten -bildiğimiz kadarıyla- iki kez ret yanıtı aldı. Şimşek 'işlerinin yoğunluğunu' gerekçe gösterip gittiği halde AK Parti kaynaklarının hala 'ama bize yardım edecek' dediğine bakılırsa, hala da Şimşek’ten umudunu kesmiş değil.

Erdoğan ve 'evet efendimcileri' zannediyor ki, Londra sermaye çevreleriyle ilişkide olan Şimşek’i ekibine dahil ederse, kendi yönetimindeki Türkiye hakkında yeterince bilgiye sahip olan uluslararası sermaye bir anda Türkiye’nin 'ortodoks' politikaya döndüğünü düşünecek."

Yetkin, Ankara'da konuşulan 'yedek isimleri' ise şöyle sıraladı:

"Örneğin damadı Berat Albayrak’tan sonra göreve getirip aldığı Lütfü Elvan. Örneğin daha önce bakanlık yapmış olan TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz. Örneğin 'sözümden çıkmıyor' diye takdir ettiği Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu."

'ERDOĞAN YENİ İSİM ÜRETEMİYOR'

Hepsinin daha önce denenmiş isimler olduğunun altını çizen Yetkin, Erdoğan'ın yeni isim üretemediğini söyledi; "Ekonominin başına kimi getirirse getirsin dümende kendisinin olacağı, ince ayarlarla mevcut ekonomi politikasına devam edeceği belli" ifadesini kullandığı yazısında şunları kaydetti:

"İnsanın aklına geliyor doğrusu: Erdoğan neden hep denenmiş isimlerde ısrar ediyor da Beştepe’deki ekonomi baş danışmanlarından örneğin Yiğit Bulut ya da Cemil Ertem gibi isimlerden bakan olarak yararlanmayı düşünmüyor? Ya da şimdiye dek bakanlık görevlerini reddetmiş Erişah Arıcan’dan?

Millet İttifakı ekonomi kadrosunda yer alan DEVA Partili Burak Dalgın, 'Kılıçdaroğlu’nun değişik görüş, alan ve deneyimlerden gelen böyle bir kadroyu bir araya getirebilmiş olması bile' diyor; 'Seçimi daha kazanmadan bile elde edilmiş bir kazanımdır.' (...)"

Etiketler
Recep Tayyip Erdoğan Kulis AKP Hazine ve Maliye Bakanlığı Murat Yetkin