Dünyadan Erdoğan'a tebrik mesajları

Türkiye, cumhurbaşkanlığı seçimi için ikinci kez sandığa gitti. Resmi olmayan sonuçlara göre seçimi Cumhur İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı Recep Tayyip Erdoğan kazandı. Dünyadan Erdoğan'a tebrik mesajları geldi.

Dünyadan Erdoğan'a tebrik mesajları

Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı Adayı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Katar, Macaristan, Özbekistan, KKTC, Pakistan, Azerbaycan, Libya ve Somali’den tebrik mesajları geldi.

Anadolu Ajansı (AA) ve ANKA Haber Ajansı'nın sandıkların yüzde 99’nın açıldığını bildirdiği seçim sonuçlarına göre, Cumhur İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, resmi olmayan sonuçlara göre, yaklaşık yüzde 52 oy olarak seçimi kazandı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a Katar, Macaristan, Özbekistan, Pakistan, Azerbaycan, Libya ve Somali’den tebrik mesajları geldi.

İLK TEBRİK MESAJLARI KATAR VE MACARİSTAN’DAN

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a ilk tebrik mesajı Katar Emiri Tamim Bin Hamad ve Macaristan Başbakanı Viktor Orban'dan geldi.

Katar Emiri Twitter'dan paylaştığı mesajda, "Sevgili kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, zaferinizi tebrik eder, yeni döneminizde başarılar dilerim. Kardeş Türk halkının ilerleme, refah ve iki ülke arasındaki güçlü ilişkileri daha geliştirmek açısından arzularınızı gerçekleştirmenizi dilerim" dedi.

Macaristan Başbakanı Viktor Orban ise tebriklerini Türkçe sundu.

Orban'ın ardından Macaristan Cumhurbaşkanı Katalin Novak da tebrik mesajlarını sunarak, Erdoğan'ın zaferinin Ukrayna'da barış için önemine dikkat çekti.

KKTC: TÜRK ULUSUNA HAYIRLI OLSUN

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, “KKTC Cumhurbaşkanı olarak Türkiye’deki iradeyi tebrik ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın zaferini kutluyorum. Milli siyasetin devamı bakımından bu seçimin sonucu önemliydi. Türk ulusuna hayırlı olsun.” dedi.
KKTC Başbakanı Ünal Üstel, “Anavatan Türkiye’de yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin sonucu hayırlı olsun. Güçlü ve istikrarlı bir Türkiye için Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın kazanması bizler açısından önemliydi. Sayın Cumhurbaşkanına yeni dönemde de başarılarının devamını diliyorum" dedi.

KKTC Dışişleri Bakanı Tahsin Ertuğruloğlu: “Anavatan Türkiye’mizin Cumhurbaşkanı Sayın Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanı seçilmesi Türk ulusunun Doğu Akdeniz’de ve Kıbrıs’ta varolan güçlü duruşu için hayati önemdeydi.” dedi.

SOMALİ DE TÜRKÇE MESAJ YAYINLAYARAK ERDOĞAN’I TEBRİK ETTİ

Somali Cumhurbaşkanlığı Ofisi de Türkçe mesaj paylaşarak Erdoğan'ı tebrik etti.

ÖZBEKİSTAN: İÇTENLİKLE TEBRİK EDERİM

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı sitesinde, "Özbekistan Cumhurbaşkanı Shavkat Mirziyoyev, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı bugünkü cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki güvenilir ve tarihi zaferinden dolayı içtenlikle tebrik etti" ifadesi kullanıldı.

PAKİSTAN: ERDOĞAN, BİRKAÇ DÜNYA LİDERİNDEN BİRİ

Pakistan Başbakanı Sahbaz Şerif, "Sevgili kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı'na, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olarak yeniden seçilmesinden dolayı en içten tebriklerimi sunuyorum. Siyaseti kamu hizmetine demirlemiş birkaç dünya liderinden biridir. O, mazlum Müslümanlar için bir güç direği ve devredilemez hakları için ateşli bir ses olmuştur. Pakistan ve Türkiye arasındaki ikili ilişkiler, yukarı yönlü bir yörüngede kalmaya devam edecektir. İki halk arasındaki mükemmel kardeşlik doğrultusunda stratejik ortaklığımızı daha da derinleştirmek için onunla çalışmayı dört gözle bekliyorum." dedi.

AZERBAYCAN: TÜRK HALKI İÇİN HAYIRLI OLMASINI DİLERİM

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Recep Tayyip Erdoğan'ı zaferinden dolayı tebrik ederek, sabırsızlıkla Azerbaycan'a beklediğini söyledi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığından yapılan açıklamaya göre, Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, görüşmede, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yeniden Cumhurbaşkanlığına seçilmesini kutlayarak, seçim sonuçlarının Türk halkı için hayırlı olmasını diledi.
Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, Türk halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a güvenini bir kez daha ortaya koyduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde Türkiye’nin yeni dönemde de çok güçlü bir atılım içinde olacağına inandığını ifade etti.

LİBYA: KARDEŞİM SAYIN CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I TEBRİK EDİYORUM

Libya Ulusal Birlik Hükümeti Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı seçimi önde götürmesinden dolayı tebrik etti.

Libya Başbakanlığına ait resmi Facebook sayfası "Hukumetina"da yayımlanan tebrik mesajında Dibeybe, "Kardeşim Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bir dönem daha Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandığı için tebrik ediyorum. Türk halkı Erdoğan’a olan güveni ve projelerinin başarısını yeniledi” dedi.

SOMALİ: BU, BÜYÜK LİDERLİĞİNİZ GERÇEK BİR KANITI

Somali Cumhurbaşkanı Mohamed Abdullahi, Erdoğan'ı Twitter'dan tebrik ederek, "Bu, büyük liderliğinizin gerçek bir kanıtı. Böylelikle, bu başarı için dünya çapında sizler ve Türkiye halkı için dua eden milyarlara katılıyorum" dedi.

RUSYA: SEVGİLİ DOSTUM, RUSYA-TÜRKİYE İLİŞKİLERİNİN GELİŞMESİNE KİŞİSEL KATKILARINIZI ÇOK TAKDİR EDİYORUZ

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, gönderdiği mesajla Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı seçim başarısı dolayısıyla tebrik etti. Kremlin’den yapılan açıklamada, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı tebrik ettiği bildirildi. Sputnik'in aktardığına göre Putin, Erdoğan’ı cumhurbaşkanı görevine yeniden seçilmesinden dolayı tebrik etti.
Putin, mesajında, “Sevgili dostum, Rusya-Türkiye ilişkilerinin gelişmesine kişisel katkılarınızı çok takdir ediyoruz” ifadelerine yer verdi. Putin, Türk lider ile güncel konularda yapıcı diyaloğu sürdürmeye hazır olduğunu teyit ettiğini vurguladı.

Rus lider ayrıca Rusya’nın Akkuyu Nükleer Güç Santrali (NGS) ve gaz dağıtım merkezinin kurulması gibi ortak projelerin tutarlı bir şekilde uygulanmasına büyük önem verdiğini belirtti.

FRANSA: ERDOĞAN İLE YOLUMUZA DEVAM EDECEĞİZ

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Twitter hesabı üzerinden yaptığı açıklamada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik ederek, “Fransa ve Türkiye'nin birlikte göğüs germesi gereken büyük zorluklar var. Avrupa-Atlantik İttifakımızın geleceği olan Akdeniz'e barışın geri dönüşü. Yeniden seçilmesini tebrik ettiğim Cumhurbaşkanı Erdoğan ile birlikte yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

DONALD TRUMP: ERDOĞAN, ÜLKESİNİ VE MİLLETİNİ DAHA YÜKSEK BİR YERE YÜKSELTTİ

Amerika Birleşik Devletleri’nin (ABD) eski devlet başkanı Donald Trump, Recep Tayyip Erdoğan’ı Truth Social hesabı üzerinden kutladı. Sadece ABD’de izlenen ayrı bir sosyal medya platformu kullanan Trump mesajında, “Bu büyük ve hak edilmiş zaferinden ötürü Erdoğan’ı kutluyorum. Kendisini iyi tanırım. Dostumdur. Ülkesini ve Türkiye’nin müthiş milletini ne kadar sevdiğini kendisinden öğrendim. Erdoğan, ülkesini ve milletini daha da yüksek bir öneme ve saygınlığa yükseltti” ifadelerine yer verdi.

UKRAYNA: ERDOĞAN’I KUTLUYORUM

Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Twitter hesabı üzerinden paylaştığı Türkçe mesajda Erdoğan’ı tebrik ederek, “Cumhurbaşkanlığı seçimlerindeki zaferinden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı kutluyorum. Avrupa'nın güvenliği ve istikrarı için iş birliğimizin geliştirilmesini ve ülkelerimizin yararına stratejik ortaklığımızın daha da güçlendirilmesini umuyoruz.

BIDEN: DÖRT GÖZLE BEKLİYORUM

ABD Başkanı Joe Biden, resmi olmayan sonuçlara göre cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunu kazanan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı tebrik etti. Biden sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ‘’Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı yeniden seçilmesinden dolayı tebrik ederim. NATO müttefikleri olarak ikili meselelerde ve paylaşılan küresel zorluklarda birlikte çalışmaya devam etmeyi dört gözle bekliyorum’’ diye kaydetti.

Etiketler
Seçim 2023 Recep Tayyip Erdoğan Cumhur İttifakı Türkiye