Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na ve oy veren seçmene terörist suçlaması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Oğan, Twitter hesabından skandal bir paylaşım yaptı. Ogan, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na oy veren HDP'li seçmenleri kastederek "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ayhan Oğan'dan Kılıçdaroğlu'na ve oy veren seçmene terörist suçlaması

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın danışmanı Ayhan Oğan, Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu ile Kılıçdaroğlu'na oy veren seçmenleri "PKK"li olmakla suçladı.

Oğan, Twitter hesabından bir tablo paylaşarak "Sayın Kılıçdaroğlu vatanseverdir PKK ile ne alakası var canım" ifadelerine yer verdi. Söz konusu tabloda, HDP'nin etkin olduğu illerden Kılıçdaroğlu'na yüksek oranda oy verildiği bilgisi yer aldı.

Tabloda yer alan Ardahan, Ağrı, Tunceli, Siirt, Şırnak, Diyarbakır gibi illerde oy kullanan yurttaşları PKK'li olmakla itham eden Oğan'a tepki yağdı.

O tepkilerden biri de hukukçu Ruşen Gültekin'den geldi. Oğan'ın paylaşımını alıntılayan Gültekin şunları yazdı:

"Bilgi doğru, yorum dehşet verici. Bölge halkı Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanı olsun ve adalet gelsin istiyor. PKK ise Kılıçdaroğlu gelmesin diye elinden geleni yapıyor. Ancak siz 7 milyon seçmeni terörist görürseniz böyle vahim bir paylaşım yapabilirsiniz. Gerçekten tüyler ürpertici"

AKP'Lİ TROL DE PAYLAŞTI

Oğan'ın ardından bir paylaşım da ünlü AKP'li trol Mert Armağan'dan geldi. Armağan da paylaşımında "PKK sayesinde aldığınız oylar ortada…. Dağdan gelen talimatlarla hareket ettiğinizi, PKK ile kucak kucağa olduğunuzu hepimiz biliyoruz" dedi.

Etiketler
Seçim 2023 Kemal Kılıçdaroğlu PKK CHP