Daha mutlu olmamızı sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmış 14 yiyecek!

Bazı besinlerin mutlulukla direkt olarak alakalı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Peki yediğimizde bizi daha mutlu edeceği bilimsel olarak kanıtlanmış yiyecekler neler? İşte o liste...

Daha mutlu olmamızı sağladığı bilimsel olarak kanıtlanmış 14 yiyecek!

Bazı besinlerin mutlulukla direkt olarak alakalı olduğu bilimsel olarak kanıtlandı. Peki yediğimizde bizi daha mutlu edeceği bilimsel olarak kanıtlanmış yiyecekler neler? İşte o liste...

Muz

Muzun potasyumla dolu olduğunu herkes bilir, ancak bilmediğiniz şey, aynı zamanda ruh halini düzenlemeye yardımcı olan bir beyin kimyasalı olan triptofan da içerdikleridir. Muz aynı zamanda iyi bir B vitamini folat kaynağıdır ve düşük vitamin seviyelerine sahip olmak depresyon ile ilişkilendirilmiştir.

Çilek

Bir araştırmaya göre meyvelerdeki bazı tatlar reçeteli bir ilaç olan valproik asid (anti-depresan) ile kimyasal bir benzerliğe sahip olduğu bulunmuştır. Meyvelerde bulunan flavonoid antosiyanidin, artan depresyon oranlarıyla ilişkili olan iltihabı da azaltır.

Kinoa

2010 yılında yapılan bir araştırmaya göre, Kinoa’da bulunan bir flavanoid olan quercetin, anti-depresan etkilere sahip olduğu gösterilmiştir.

Bitter çikolata

Bitter çikolata iyi bir antioksidan kaynağıdır ancak bir araştırmaya göre stres hormonu kortizolü de azalttığı bulunmuştur.

Somon

Bir araştırmaya göre somon ruh halini iyileştirebilen ve depresyonla savaşabilen omega-3 yağ asitleriyle doludur.

Zerdeçal

En çok Doğu Asya mutfağında kullanımıyla bilinen sarı baharat, ruh halini artıran ve depresyonla savaşan kurkumin içerir.

Yeşil çay

Bir Japon araştırması günde beş bardak yeşil çay içen kişilerde psikolojik stresin daha düşük olduğunu buldu.

Elma

Günde bir elma gerçekten doktoru uzak tutar deniliyor. Elma gibi meyve ve sebzeleri yemek sakinleştirici bir etki yaratır, daha fazla enerji yaratır ve genel mutluluğu artırır.

Ispanak

Temel Reis'in Kabasakal'ı yemesinin bir nedeni var. Ispanak, depresyonu hafifleten ve yorgunluğu azaltan folik asit içerir.

Mantarlar

Bir araştırmaya göre düşük D vitamini seviyeleri düşük ruh hali depresyonu ile bağlantılı. Bu yüzden mantarları sotelemeye başlayın çünkü mantarda D vitamini yüksektir.

Kahve

Ölçülü kahve tüketimi daha düşük depresyon seviyelerine bağlanmıştır.

Ceviz

Araştırmacılar ceviz yemenin beyin fonksiyonunu iyileştirebileceğini keşfettiler. Katkıda bulunan faktörler arasında cevizin yüksek antioksidan içeriği, vitaminleri ve mineralleri ile bitki bazlı bir omega-3 olan büyük miktarda alfa-linolenik asit içermesi sayılabilir.

Portakal

C vitamini kollajen üretimini artırır, kuru, çizgili bir yüze sahip olma şansınızı azaltır ve görünüşünüz için endişelenmemek kesinlikle mutluluk faktörünüzü artırır.

Yumurta

Yumurtaların kolin içeriği yüksektir, bu da hafızayı güçlendirmeye yardımcı olur.

(sağlıklıyız .com)