DSÖ'den korkutan uyarı: Ciddi tedbirler alınmazsa ölümler 5 kat artabilir!

Koronavirüste ölüm sayılarının hızla artış göstermesi üzerine DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'den 'tedbir' açıklaması geldi.

DSÖ'den korkutan uyarı: Ciddi tedbirler alınmazsa ölümler 5 kat artabilir!

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge koronavirüse dair açıklamalar yaptı. Kluge, "Avrupa'da ciddi önlemler alınmazsa ölüm oranları beş kat artabilir." dedi.

Koronavirüs dünya genelinde etkisini sürdürürken, rakamların hızla artış göstermesi üzerine DSÖ Avrupa Bölge Direktörü Hans Kluge'den 'tedbir' açıklaması geldi. Avrupa'daki vakaların endişe verici hızda yükseldiğini belirten Kluge, toplam vaka sayısının 6 milyondan 7 milyona yalnızca 10 günde ulaştığını, günlük vakanın ilk kez 120 binin üzerine çıktığını söyledi.

GÜNLÜK CAN KAYBI BİNDEN FAZLA

Günlük can kaybının 1000'in üzerinde olduğunu ifade eden Kluge, "Gelişen durum büyük bir endişe doğuruyor. Günlük vakalar ve hastane doluluk oranları artıyor. Covid, bölgedeki ölüm nedenleri arasında beşinci sırada" dedi. Vaka artışının sebepleri arasında artan test oranları olduğunu da belirten Kluge, gençler arasındaki bulaşma oranının artmasının da faktör olduğunu ekledi.

"BUGÜN KARŞILAŞTIĞIMIZ PANDEMİ DÜNKÜ İLE AYNI DEĞİL"

Bu karanlık tabloya karşın pozitif düşünmek için de sebepler olduğunu savunan Kluge, salgının ilk dalgasıyla aynı durumda olmadıklarını söyleyerek, "Nisan ayındaki vakalara kıyasla 2-3 kat artış yaşandığını görüyoruz. Ancak ölüm oranları 5 kat daha az. Bugün karşılaştığımız pandemi de dünkü ile aynı değil. Sadece bulaşma açısından değil, şu an yüzleşmek için daha hazırlıklıyız" diye konuştu.

Ancak tedbiri elden bırakmamanın önemine değinen Kluge, "Modeller gösteriyor ki, eğer hükümetler kısıtlamalarla kontrolü sağlamazsa, günlük ölüm oranları nisan ayındakine kıyasla 5 kat daha fazla artış gösterebilir" uyarısını yaptı.