Hastanelerde 'lüks' yarışı! 4 bin liraya oda

Özel hastaneler verdikleri hizmetlerle yarış içine girerken sağlık sisteminin geldiği durum gözler önün serildi.

Hastanelerde 'lüks' yarışı! 4 bin liraya oda

Özel hastaneler verdikleri hizmetlerle otellerle yarışmaya başladı. Bazı özel hastaneler doğum sonrasında anne ve baba için süit oda hizmeti sunuyor.

Hatta kimi hastaneler aynı bir otel gibi süit odalarının fiyatlarını deniz ve kara manzaralı olarak belirlerken, farklı büyüklükteki odalarla hastalara seçenekler sunuyor. Fiyatlar 750 TL’den başlayıp 4 bin 560 TL’ye kadar çıkıyor.

Hürriyet'ten Burak Coşan'ın haberine göre, İstanbul Anadolu yakasındaki bir hastanede doğum yapmak ve doğum sonrasında süit odalarda kalmak isterseniz size iki seçenek sunuluyor. Normal süitin gecelik fiyatı 750 TL olurken, king süitin fiyatı gecelik 1000 TL’ye çıkıyor. Diğer bir hastanede ise tek tip süit oda seçeneği gecelik 1.650 liradan sunuluyor. Başka bir hastanenin gecelik süit oda fiyatı da 1.750 TL’yi bulabiliyor.

Avrupa yakasında ise başka bir özel hastane süit odaları için gecelik 2 bin ile 2 bin 500 TL arasında ücret isterken, diğer bir hastanenin fiyatlandırma politikası odanın konumuna göre değişiyor. Kara manzaralı süit odalar için gecelik fiyat farkı 3 bin 500 TL olurken, deniz manzaralı odaların fiyatları ise 4 bin 200 TL’ye kadar çıkıyor.

İstanbul’da büyük bir özel hastanede hastalara farklı süit tipleri arasında seçenek sunuluyor. 1.120 TL’den başlayan süit odanın gecelik fiyatı 1.760 TL’ye kadar çıkabiliyor. Eğer hasta, tercihini ‘King süit’ten yana kullanırsa odanın fiyatı gecelik 4 bin 560 TL’ye kadar çıkabiliyor.

Etiketler
Hastane Lüks