T24'ün erişimine Microsoft engeli: Siz kim oluyorsunuz ulan

Haber sitesi T24, sunucu hizmeti aldığı Microsoft tarafından 4 saat erişime engellendi. Erişim engelinin sebebi ise Burak Yılmaz'ı ilgilendiren bir haber.

T24'ün erişimine Microsoft engeli: Siz kim oluyorsunuz ulan

Türkiye’nin önde gelen haber kanallarından T24’ün, sunucu hizmeti aldığı Microsoft, dün akşam 22.00 sıralarında T24'ün bütün içeriklerine erişimi engelledi.

T24 Genel Yayın Yönetmeni Doğan Akın, erişim engeli sorununun çözülememesi üzerine Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin'i aradı.

T24'ün aktardığı bilgilere göre, Özbilgin'e ikinci arayışında ulaşabilen Akın, "Bir içeriğe ilişkin başvuru nedeniyle bütün sitenin içeriğine erişimin engellendiğini, başvuruya ilişkin haberin onlarca mecrada halen yayında olduğunu, URL engeli kararları veren devlet organlarının da 14 yıldır yapmadığı sitenin tamamına erişim engeli uygulamasının derhal kaldırılması gerektiğini" dedi.

Akın’a cevap veren Özbilgin’in ise "Beni bu saatte niye rahatsız ediyorsunuz, siz kim oluyorsunuz ulan! Beni bir daha aramayın" dediği öne sürüldü.

BURAK YILMAZ’IN HABERİ SEBEBİYLE

Microsoft, söz konusu erişim engeli kararının Beşiktaş'ın geçici teknik direktörü Burak Yılmaz'ın, eşine şiddet uyguladığı iddialarına verdiği yanıtı içeren haberi nedeniyle getirildiğini söyledi.

Yılmaz’a ulaşan T24, ünlü ismin konuyla ilgili yorumunun, “Sadece haberin kaldırılmasını talep ettim, neden böyle oldu anlayamadım; üzüldüm, siteyi kapatmak gibi bir amacım yoktu, kusura bakmayın" olduğunu aktardı.

ERİŞİME AÇILDI

Yaşanan problem, Microsoft temsilcileriyle yürütülen temasların ardından giderildi ve T24 haber sitesinin yayını saat 02.15'te erişime açıldı.

'ANLAŞILMASI MÜMKÜN OLMAYAN BİR HAKARETLE MUHATAP OLDUK'

Yaşanan problem hakkında Free Web Turkey'e konuşan T24 Genel Yayın Yönetmeni Akın, şunları söyledi:

"Yılmaz, dün gece T24 ile yazışmasında üzüntüsünü paylaştı ve T24'ün iletişimini bulamadığı için böyle bir yol izlediğini söyledi. Microsoft, halen T24'te ve onlarca haber mecrasında yayında olan ve hiçbir telif/kişilik hakkı ihlali içermeyen haberimiz nedeniyle T24'ün Azure sunucularını askıya aldı. Editör panelimize, T24'ün 14 yılda biriken bütün içeriklerine ve bu içeriklerin yedeklerine erişimi saatlerce durdurdu. Ardından da ilgili haberimizde hiçbir değişiklik yapmamamıza rağmen 4 saat 15 dakika sonra erişim engelini kaldırmak zorunda kaldılar. Sadece bununla kalmadı ne yazık ki. T24'ün herhangi bir yargı kararı yokken, sadece tek içerikle ilgili bir bildirim yapılmışken, o içerikte de hiçbir sorun yokken bütün siteye erişim engellemesi yapıldığını bildirip engelin hızla kaldırılmasını istedik. Ancak o sırada Microsoft Türkiye Genel Müdürü Levent Özbilgin'den, anlaşılması mümkün olmayan bir hakaretle muhatap olduk. Türkiye'nin en etkili, yaygın haber mecralarından birine, anayasa ve basın özgürlüğüne aykırı erişim engelinin kaldırılması talebi üzerine Microsoft Türkiye Genel Müdürü'nün yanıtı 'Siz kim oluyorsunuz ulan! Bir daha beni aramayın' olabildi."

'BİR AKIL TUTULMASI'

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı açıklamalarda T24'ün başına gelen erişim engeli kararına da değindi.

Kılıçdaroğlu şunları söyledi:

"Akşam, T24'e girmeye çalıştım. Türkiye'de herkesin saygı duyduğu bir internet sitesi. Bir türlü açılmıyor. Öğrendik, bir haber dolayısıyla bütün siteye erişim engeli uygulamışlar. Bir akıl tutulması. Bir kişi de hakaret ederek yaptığını savunuyor. 'Cumhuriyet, ama nasıl cumhuriyet' diye bu yüzden dedim. Demokrasisi gelişmiş bir cumhuriyet. Yargı bağımsızlığının olduğu bir Cumhuriyet. Düşünceyi ifade özgürlüğünün olduğu bir Cumhuriyet. Üniversitelerin bağımsız bilgi ürettiği bir Cumhuriyet... Yargı kararlarının koşulsuz uygulandığı bir Cumhuriyet!"

Etiketler
Medya Microsoft T24 Erişim Engeli