Saray ittifakı RTÜK'e de sıçradı

AKP kontenjanından seçilen İlhan Yerlikaya’nın istifasının ardından RTÜK dün yeni başkan ve başkan vekilini seçti.

Saray ittifakı RTÜK'e de sıçradı

RTÜK’ün yeni başkanı yine AKP kontenjanından üst kurul üyesi Ebubekir Şahin oldu.

MHP kontenjanından Esat Çıplak ise RTÜK’e başkan vekili seçildi. Böylece RTÜK’te Yerlikaya’nın başkan seçilmesinden itibaren devam eden AKP-MHP ittifakı bozulmadı. Milletvekillerinin seçtiği üyelerin oyları ile başkan olan Şahin’in “kendisini bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür ettiği” öğrenildi. Öte yandan AKP’li 5 RTÜK üyesinden birinin geçersiz oy kullandığı aktarıldı.

Cumhuriyet'ten Sinan Tartanoğlu'nun haberine göre, Yerlikaya’nın istifasının ardından dün toplanan RTÜK, Ebubekir Şahin’i yeni başkan olarak belirledi. Ekim 2017’de TBMM Genel Kurulu’nda yapılan oylamada milletvekillerinin 291’inin oyuyla AKP kontenjanından RTÜK üyesi olarak seçilen Ebubekir Şahin, üst kurulun dünkü toplantısında yapılan seçimde 6 oyla RTÜK’ün yeni başkanı oldu. AKP’li 5 üyeden birinin geçersiz oy kullandığı ifade edildi.

Geçersiz oy pusulasında, hem istifa eden Yerlikaya’nın, hem yeni seçilen Şahin’in hem de AKP’li diğer üye Taha Yücel’in isminin yazılı olduğu öğrenildi.

Başkan vekili Çıplak

RTÜK’ün başkan vekilliği görevine ise üst kurulun MHP’li üyesi Esat Çıplak yeniden seçildi. 2009 yılından bu yana RTÜK üyeliğini sürdüren Çıplak, önceki gün istifa eden Yerlikaya’nın başkan olarak seçildiği Kasım 2015’ten bu yana başkan vekilliği görevini yürütüyordu. Böylece AKP’li başkan değişse de RTÜK’teki AKP-MHP ittifakı bozulmadı.

Saray’a teşekkür

Milletvekillerinin oyları ile belirlenen RTÜK üyelerinin seçtiği Ebubekir Şahin’in, konuşmasının başında, “Beni bu göreve layık gören Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a teşekkür ederim” dediği öğrenildi. Şahin’in ancak konuşmasının sonunda kendisini seçen üyelere de teşekkür ettiği belirtildi. Palu ailesi olayına ilişkin yayınlar nedeniyle toplumun tüm kesimleri ile birlikte AKP’nin de tepkisini çeken hükümete yakın ATV’nin yayın ihlali yaptığına ilişkin rapor, geçen hafta olduğu gibi bu hafta da üst kurul gündemine gelmedi.

Etiketler
RTÜK Saray