Akit'in hedef gösterdiği yayınevinden yanıt

NotaBene Yayınları sosyal medya hesabından, Akit’in Kaos GL Derneği ve NotaBene Yayınları’nı hedef gösterdiği “Sapkınlar Tüyap’ta” haberine ilişkin bir açıklama paylaştı.

Akit'in hedef gösterdiği yayınevinden yanıt

NotaBene Yayınları sosyal medya hesabından, Akit’in Kaos GL Derneği ve NotaBene Yayınları’nı hedef gösterdiği “Sapkınlar Tüyap’ta” haberine ilişkin bir açıklama paylaştı.

Akit’in homofobik nefret söylemi içeren haberini “kitap fuarlarını hedef alan baskı ve provokasyon girişimlerine bir yeni davetiye” olduğunu belirten NotaBene Yayınları açıklamasında şunları belirtti:

“Kamusal alanı muhalif olan her şey için daraltma ve kapatma çabalarının yeni bir örneği… Son zamanlarda kitap fuarlarını hedef alan baskı ve provokasyon girişimlerine bir yeni davetiye… Aynı zamanda da homofobik “sapkınlığın” vardığı boyuta ilişkin güncel bir örnek…”

“Baskı ve provokasyon çağrıştıran bu çabalar, daha fazla direnç üretecektir. NotaBene Yayınları da her alandaki muhalif tutumunu sürdürmeye devam edecektir.”

“Kamuoyunun bilgisine sunarız.”

SAPKINLAR TÜYAP’TA HABERİNE DAİR
Akit’ten Harun Sekmen imzalı bugün yayımlanan “Sapkınlar Tüyap’ta” haberinde Kaos GL yayınlarını Tüyap’a taşıyan Notabene Yayınları’nı şu cümlelerle hedef gösterdi: “Notabene Yayınları'nın standını kendilerine zırh edinen LGBTİ'li ahlaksızların, gencecik dimağları ağlarına düşürmek için sapkın propaganda yaptıkları bildirildi.”

AYRINTI'DAN DESTEK: FUARDAYIM AŞKIM!
Akit’in nefret söylemi içeren haberinin ardından sosyal medya hesaplarından açıklama yayımlayan NotaBene’ye ilk destek Ayrıntı Yayınları’ndan geldi.
Ayrıntı Yayınları sosyal medya hesabından Akit’e, “Fuardayım aşkım! Baskı ve provokasyon çağrıştıran bu çabalar, daha fazla direnç üretecektir. Ayrıntı Yayınları olarak her alandaki muhalif tutumunu sürdürmeye devam eden NotaBene Yayınları'nın yanındayız” diyerek tepki gösterdi.

Akit'in hedef gösterdiği yayınevinden yanıt - Resim : 1

Bu paylaşımın altına NotaBene, Onur Yürüyüşleri’nin efsanevi sloganı “Nerdesin Aşkım”ı hatırlattı ve gökkuşağı emojisi koydu.

Akit'in hedef gösterdiği yayınevinden yanıt - Resim : 2

AKİT GAZETESİ, KİTAP FUARINI HEDEF GÖSTERDİ

Akit'in hedef gösterdiği yayınevinden yanıt - Resim : 3

Etiketler
Akit gazetesi