Demirören Medya: Sektör darağacına doğru yürüyor

Demirören Medya Holding İcra Kurulu Başkanı Mehmet Soysal, "Beleş okuyucu, beleş seyirci' stratejisiyle medya sektörünün "darağacına doğru yürüdüğünü" kaydetti.

Demirören Medya: Sektör darağacına doğru yürüyor

Soysal, "Medyaya karşı ciddi bir güvensizleşme süreciyle başlayan okuyucu ve seyirci kaçışı hızla önlenmeli" dedi.

Mehmet Soysal, Milliyet'te yayımlanan "Uçurumların kıyılarında" başlıklı yazısında "Geleneksel medya kuruluşları pahalı içeriğin üretimi için büyük bütçelere imza atarken, ekonomik riskler alırken, 'kes kopyala ve yapıştır' anlayışıyla gazetecilik yapmaya çalışan sosyal medyanın korsanlarına ve internet medyasına 'dur' diyen yok" ifadesini kullandı.

"Büyük boşluklar var" diyen Soysal, "Sanatçıların telif hakları yasalarla koruma altına alınırken, yazılı ve görsel medya kurumları ve emekçilerinin hakları konusunda aynı durum geçerli değil" dedi.

Medyanın ekonomik kazanç göstergelerinin her geçen gün eksiye doğru gittiğini açıklayan Soysal "Beleş okuyucu, beleş seyirci stratejisiyle sektör darağacına doğru yürüyor" diye yazdı.

Soysal, sözlerini "Medyaya karşı ciddi bir güvensizleşme süreciyle başlayan okuyucu ve seyirci kaçışı hızla önlenmeli Yoksa geleneksel medya kuruluşları krizlerin eşiklerinde gün saymaya devam edecek" diye noktaladı.