Can Dündar hakkında 'karikatür' soruşturması

Gazeteci Can Dündar hakkında, sosyal medyada Leman dergisinin kapağını kullanarak yaptığı paylaşım üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından resen soruşturma başlatıldı.

Can Dündar hakkında 'karikatür' soruşturması

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Dündar'ın, Twitter'da 31 Ağustos'ta yaptığı bir paylaşımda bağlantısını paylaştığı Youtube videosundaki açıklamaları üzerine harekete geçti.

Başsavcılık, Dündar'ın söz konusu videoda kullandığı ifadeler nedeniyle hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" ve "Türk milletini, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ni, devletin kurum ve organlarını aşağılama" suçundan resen soruşturma başlattı.

Dündar söz konusu paylaşımında, “Mumcu bu yazıyı yazdıktan 2 gün sonra öldürüldü. Yazının üzerinden 30 yıl geçti. O tarikâtlerde yetiştirilen çocuklar yargıç savcı, kaymakam, general oldu Cumhuriyet’in altını oyuyor. Bu mafya devlet sistemi biraz da o savcıların göz yumması, onayı, desteği sayesinde iktidara yerleşti. Bunu görmemek; bu sistemin içinden iyi niyetli, cesur bir savcının ortaya atılıp o çarkı kırabileceğini zannetmek en hafif deyimiyle siyaset bilmemektir. Erdoğan’ın hırsızlığını belgeleyen savcılar yıllardır hapiste” ifadelerini kullanmıştı.

İşte o paylaşım:

Can Dündar hakkında 'karikatür' soruşturması - Resim : 1

(AA)

Etiketler
Can Dündar İstanbul Savcı Soruşturma