Basın Konseyi Başkanı Türenç: Basın yasası deniyor ama hepinizin sesi bu yasanın içinde boğulacak

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, CHP Grup Toplantısı'nda açıklamalarda bulundu.

Basın Konseyi Başkanı Türenç: Basın yasası deniyor ama hepinizin sesi bu yasanın içinde boğulacak

Basın Konseyi Başkanı Pınar Türenç, CHP'nin grup toplantısında kürsüye çıktı, AKP ve MHP’nin sunduğu ve kamuoyunda dezenformasyon yasası olarak bilinen yasa teklifine dikkati çekti. Türenç, "Basın yasası deniyor ama hepinizin sesi bu yasanın içinde boğulacak" diye seslendi.

Türenç'in açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

“AKP ve MHP’nin hazırladığı yeni yasa taslağının iptalinin şart olduğunu sizlere söylemek için geldim. Yalan ve yanışltıcı haberin önlenmesinin hedeflendiği bu çalışmayla aslında halkın sesi kesilecek. Basın yasası deniyor ama hepinizin sesi bu yasanın içinde boğulacak. Halkın gerçeğe ulaşması engellenecek. En büyük endişemiz ve korkumuz masummuş gibi sulan yasa tasarısı ile iktidara karşı eleştirel haber yayınında yasaklamalar gözaltıla tutuklamalarla karşı karşıya kalacağız. Sadece gazeteciler değil. Biz alışığız Silivri’de yatmaya. Ama sizlerin de üstünüzde sallanacak o kılıç. Bu şekliyle yasa çıkarılırsa dün akşam öğrendik cumhurbaşkanının maaşının 141 bin liraya yükseltileceğini acaba yazabilecek miyiz?

"Gelin yanlıştan dönelim. Yapılacaksa seçimden sonra hep beraber oturup öncelikle basın kurumlarının desteği alınarak bu yeni yasa hazırlansın, düzenleme yapılsın ve eğitici kanallarla halkı internet kanallarını eğitelim. Yasama yürütme yargıdan sonraki dördüncü gücün basının üzerindeki eller çekilsin. Bu vahim çabaların düzenlemenin özgür düşünceye indirilen darbe olduğunu lütfen unutmayın. Bu korku ikliminin otosansürü büyüteceğini unutmayın. Özgür olamayacaksınız. Korkunun ecele faydası yok. Basını cendereye sokanların akıbetini hepiniz gayet iyi biliyorsunuz. Bu yüce çatı altında sizlerden tüm basın adına bu gerçeği hatırlatmayı bir görev biliyorum."