Nagehan Alçı'dan Fatih Altaylı'ya: Ülkeye faydalı olmak istiyorsa tuhaf işlerle uğraşmak yerine bu meseleye el atmalı!

Habertürk yazarı Nagehan Alçı, halen bazı üniversitelerde uygulanan 'hibrit eğitim' modeline tepki gösterdi. Köşe komşusu Fatih Altaylı için de "Ülkeye faydalı olmak istiyorsa tuhaf işlerle uğraşmak yerine bu konuda bana destek vermesini bekliyorum" dedi.

Nagehan Alçı'dan Fatih Altaylı'ya: Ülkeye faydalı olmak istiyorsa tuhaf işlerle uğraşmak yerine bu meseleye el atmalı!

Habertürk gazetesi yazarı Nagehan Alçı, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle bazı üniversitelerde uygulanan hibrit eğitim modeline eleştiriler yöneltti.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Erol Özvar'a seslenerek "Hibrit eğitim dediğiniz bir kendini kandırmacadan ibaret. Yok böyle bir eğitim modeli. Bunun Türkçesi yarım yamalak, tek bacaklı eğitim" dedi.

Uygulama nedeniyle akademisyenler arasında da ciddi bir rahatsızlık oluştuğunu dile getiren Alçı, "Bazı akademisyenlerin dersleri hep yüz yüze, bazılarınınki hep uzaktan olabiliyor. Bu da eşitsizlik ve gerilim yaratıyor" ifadesini kullandı. Ardından şunları kaydetti:

'İŞİN BİR BAŞKA BOYUTU DA UZAKTAN EĞİTİMİN GERİ DÖNÜŞÜ MESELESİ'

"Yüz yüze dersleri ağırlıkta olanlar 'Biz risk alıyoruz, onlar neden almasın' diyerek uzaktan çöpünü çekmiş olan meslektaşlarına serzenişte bulunuyorlar. İşin başka bir boyutu da uzaktan eğitimin geri dönüşü meselesi. Burada bir takip ya da devam zorunluluğu yok. İnternete erişimi olmayan, bilgisayar ya da telefonu bulunmayan birçok genç var. Dolayısıyla hocalar kim dersi izliyor, ne kadar verim alıyor bilmiyor. Zaten çoğunlukla öğrenciler kameralarını bile açma gereği duymuyorlar.

Ben bu yüzde 40 uzaktan uygulamasının mantıksızlığını biliyordum ama bu detayları öğrenince hakikaten kahroldum. Yazık değil mi bu ülkenin pırıl pırıl gençlerine? Bir nesli çöpe atıyoruz, yetkililer bunun farkında değil mi?

OMUZ OMUZA KAFELER, HINCA HINÇ OTOBÜSLERDE RİSK YOK, KAMPÜSTE Mİ VAR?

Kimi hangi pandemiden koruyoruz Allah aşkına? Bu uygulama adil mi? Mantıklı mı? Ülkede her yer ama her yer açıkken, üniversiteli gençler kafelerde, barlarda omuz omuza oturabiliyorken, metrolara otobüslere hınca hınç biniliyorken aynı gençlerin kampüste risk altında olduğunu söylemek saçmalığın dik alası değil mi?

'SAYIN YÖK BAŞKANI ÖZVAR, İÇİNİZ SIZLAMIYOR MU?'

Üstelik üniversite öğrencilerinin büyük bir kısmı aşılı. Yüz yüze eğitimde kararlı olunsa aşı ya da PCR şartı ile kolaylıkla derslere devam edilebilir. Hem aşı olabilen hem de yaş itibarı ile risk grubuna girmeyen gençleri kampüslerden uzak tutmanın mantığı nerede Sayın YÖK Başkanı Erol Özvar? Sizin içiniz sızlamıyor mu? Kendi döneminizde kampüs görmeden üniversite bitirecek çocukların olması vicdanınızı rahatsız etmiyor mu?"

'MESELEYE EL ATMASINI BEKLİYORUM'

Alçı, sözlerini noktalarken köşe komşusu Fatih Altaylı'ya seslendi. "Ülkeye faydalı olmak istiyorsa bizim sitedeki komşuları belirlemek gibi farazi ve tuhaf işlerle uğraşmak yerine bu konuda bana destek vermesini, gençlerin ellerinden alınan eğitim hakkı için ses çıkarıp, meseleye el atmasını bekliyorum" dedi.

Alçı'nın yazısının tamamını okumak için tıklayın.

Etiketler
Fatih Altaylı Nagehan Alçı Habertürk Üniversite