Fahrettin Altun, Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA muhabirini aradı: Kabul edilemez!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ciner Medya Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA kameramanı Ahmet Demir'i arayarak "Her hal ve şartta yanındayız" dedi. Yaşananların kabul edilemez olduğunu söyledi.

Fahrettin Altun, Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İHA muhabirini aradı: Kabul edilemez!

İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Ciner Medya Ankara Temsilcisi Muharrem Sarıkaya'nın tokat attığı İhlas Haber Ajansı (İHA) kameramanı Ahmet Demir'i arayarak saldırıya tepki gösterdi.

Altun, bu görüşmede "Hiçbir şekilde böyle bir saldırıyı kabul etmemiz mümkün değildir. Bu gerçekten içler acısı bir durum. Biz, her hal ve şartta yanındayız. Yapılan saldırıyı bütün basın camiasına karşı yapılmış olarak addediyoruz. Gerçekten bu görüntü çok acı bir görüntü" ifadesini kullandı.

'BU TOKAT SADECE SANA ATILMIŞ BİR TOKAT DEĞİL'

Altun, yaşanan olay nedeniyle tüm sivil toplum kuruluşlarının Demir'e destek olması gerektiğini belirterek, "Bu tokat sadece sana atılmış bir tokat değil. Bu bütün arkadaşlarımıza, bütün medya mensuplarımıza atılmış bir tokat. Dolayısıyla tüm gazetecilerin, basın kuruluşlarının, basın STK'larının bu olaya karşı seslerini yükseltmeleri, tepki göstermeleri gerekir” diye konuştu. Ardından şunları kaydetti:

“Bu olay sembol bir olaydır. Ne olursa olsun hiçbir şekilde böyle bir durum kabul edilemez. Biz, buna inanıyoruz. Özellikle bunları söylemek istedim. Bir basın mensubunun başka bir basın mensubuna bunu yapması hiçbir şekilde kabul edilir bir durum değil. Tekrardan çok geçmiş olsun. Başarılar diliyorum, biz her zaman yanındayız ve arkandayız."

NE OLMUŞTU?

Sarıkaya'nın Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'le program yaptığı sırada ses bağlantısı kurmaya çalışan İHA kameramanını tokatladığı görüntüler, sosyal medyada büyük tepki çekti. Özellikle meslektaşları, görüntüleri utanarak izlediğini söyledi.

Eleştirilerin ardından kişisel Twitter hesabında paylaşımda bulunan Sarıkaya, yayın biter bitmez özür dilediğini ileri sürdü: "Yayın biter bitmez İHA kameramanı Sayın Ahmet Demir’den ve o an orada bulunan İHA Bölge Müdürü Sayınz Orhan Akın’dan ayrı ayrı özür diledim. Bu noktada kalmayıp, bir saat kadar sonra telefonda kendileri ile ayrı ayrı konuşup yaptığımın hata olduğunu belirtip özrümü her ikisine de yineledim."

FATMA ŞAHİN: TEPKİ VERMEMEM TEPKİ DUYMADIĞIM ANLAMINA GELMEZ

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin'se 'kameraman Ahmet Demir'in mağduriyetini ve üzüntüsünü o andan beri yüreğinde hissettiğini' iddia etti.

Yaşananların ardından Sarıkaya ile konuştuğunu dile getiren Şahin, tepki vermemiş olmasının tepki duymadığı anlamına gelemeyeceğini ifade etti.

Bu kapsamda kendisine yöneltilen eleştirilere "Ancak canlı yayın ortamını bozmak, orada o yayın için emek veren tüm çalışanlara karşı bir saygısızlık olacağından yayına devam etmek için büyük çaba gösterdim" yanıtını verdi.

DİSK BASIN-İŞ GENEL BAŞKANI FARUN EREN: SESİNİ DUYURAMAYAN MESLEKTAŞLARIMIZ VAR

Sarıkaya'nın uyguladığı şiddete en sert tepkilerden birini gösteren DİSK Basın-İş Sendikası'nın Genel Başkanı Faruk Eren, "Muharrem Sarıkaya'nın tokadı sonrası gördük ki, sesini duyuramayan meslektaşlarımız da var. Bundan sonra kimse sessiz kalmasın, birlikte ses çıkaracağız" dedi.

Etiketler
Fahrettin Altun Tokat Ankara Muharrem Sarıkaya