Habertürk yazarı, gazetecilerin 'pahalı viski içme gecesi'ne katılan isimleri tek tek yazdı!

Habertürk Oray Eğin'in iddiasına göre bazı gazeteciler katıldıkları bir sanat galerisi açılışından sonra aynı apartmanda evi bulunan Hadi Uluengin'in evine "pahalı viski" içmeye gitti.

Habertürk yazarı, gazetecilerin 'pahalı viski içme gecesi'ne katılan isimleri tek tek yazdı!

Oray Eğin dün kaleme aldığı yazısında gazetecilerin viski gecesine ilişkin dikkat çeken ifadeler kaleme aldı. Eğin, "Ukrayna Katolik Üniversitesi’nden Unesco’ya, Avrupa Birliği’nden Norveç Büyükelçiliği’ne kadar “işbirliği yaptıkları kurumlar” bitmeyen düşük liberallerin kurduğu P24 adlı fonlu platformun Asmalımescit’te Kıraathane diye bir merkezi var." diye başladığı yazısında ilginç iddialar aktardı.

MEDYADA LİYAKAT DEĞİL KLAN MANTIĞI

Eğin, “O merkezin altına bir de cafe açıp işletmesini de P24’ün kurucusu Hasan Cemal’in eşi Ayşe Sözeri Cemal’e vermişlerdi. Medyada liyakat değil klan mantığıyla birbirlerini koruyan bu güruh ana akımın dışına itilince de eski alışkanlıklarından vazgeçmedi.” diye yazdı. Eğin,“Çiftin kızlarının Cihangir’de erkek arkadaşıyla sanat galerisi açtığını okuyorum. Tabii ki ‘Upper Cihangir’ haberlerini yayan Tuğrul Eryılmaz’dan.” ifadelerini kullandı.

UPPER CİHANGİR GECESİ

"Ertuğrul Özkök’ten sonra Eryılmaz’a sataşıp “Upper Cihangir” geyiği yapmanın da tadı kalmadı gerçi" diyen Eğin, "Ama bu sanat galerisi açılışından daha önemli bir haber vardı satır arasında." diyerek duyduklarını aktardı.

Eğin, “Konuklardan bir kısmı aynı apartmanda dairesi bulunan Hadi Uluengin’in evinde “pahalı viski” içmeye gitmişler. Kitapları okunmayan yazar Gönül Kıvılcım, bir aralar Erol Köse’nin desteğiyle “Meçhul Şarkıcı” olarak piyasaya çıkan müzisyen Erhan Güleryüz, yıllarca Hürriyet’e Brüksel’den bildiren Zeynel Lüle, bir başka Brüksel kökenli Ahmet Sever viski severler arasındaymış.” İfadelerini kullandı.

Konuklardan birinin ise Mehmet Y. Yılmaz olduğunu açıklayan Eğin, “Epey bir zaman önce Cihangir’den taşınan Murathan Mungan’ın dediği gibi “Türkiye’de her şey olabilirsiniz, ama rezil olamazsınız.” Rezil olmadığınız gibi evinizde pahalı viski daveti verdiğinizde makul isimler bile tereddüt etmeden, bu kirlilik bize bulaşır mı diye tereddüt etmeden misafir olurlar.” diye yazdı.

Oray Eğin'in yazısına ulaşmak için tıklayın

Etiketler
Habertürk