İktidara yakın gazeteci: Nagehan Alçı'nın 'mevcut rejim'le kastı Erdoğan değilmiş, üç isim saydılar

İktidara yakınlığıyla bilinen gazeteci Fuat Uğur, Nagehan Alçı'nın 'mevcut rejim' ifadesine tepki gösterdi. Bunun üzerine Rasim Ozan Kütahyalı'nın aradığını, kastedilenin Cumhurbaşkanı Erdoğan olmadığını söylediğini aktardı.

İktidara yakın gazeteci: Nagehan Alçı'nın 'mevcut rejim'le kastı Erdoğan değilmiş, üç isim saydılar

Türkiye gazetesi yazarı Fuat Uğur, Habertürk yazarı Nagehan Alçı'nın "Maalesef eğer bugünkü rejim kafaya koyarsa CHP’yi PKK ile iş birliği gibi bir gerekçe göstererek kapatır ve ulusalcı olmayan CHP ileri gelenlerini de tutuklayabilir. Mevcut rejimde bu güç potansiyeli var" şeklindeki ifadesine tepki gösterdi.

Alçı ve eşi Rasim Ozan Kütahyalı'yı eskiden beri tanıdığını belirten Uğur, "Her ikisi de Türkiye’deki zihniyet değişiminde, AK Parti iktidarı açısından pek çok tabunun kırılmasında birer gazeteci olarak önemli roller üstlenmiş isimlerdir. Şeker insanlardır, severim de" ifadesini kullandığı yazısına şöyle devam etti:

"Lâkin Nagehan’ın 'mevcut' tanımına ve söylediklerine ben de şaşırdım ve hatta tepki de gösterdim! Bu yüzden sosyal medya hesabımdan 'Mevcut Rejim Sevgili Nagehan’a ve Rasim’e gösterdiği yakınlığın böyle döngüsel bir noktaya evrilebileceğini hiç hesaba katmış mıdır acaba?' diye bir paylaşımda bulundum.

'RASİM OZAN KÜTAHYALI ARADI'

Sebebini de beni bu yazdıklarım nedeniyle arayan Rasim Ozan’a aynen şöyle söyledim: 'Ben misal Beşar Esad’ın yönettiği Suriye’yi tanımlarken Şam Rejimi ya da Esad Rejimi gibi ifadeler kullanıyorum. Dahası, Nagehan ‘Mevcut rejim CHP’yi kapatır ve CHP yöneticilerini de tutuklarsa Türkiye otoriter safhasını aşıp çok açıkça totaliter bir rejim hâline gelir’ diyerek bugünkü yönetimi otoriter gördüğünü açıkça ifade ediyor. Bunlar, Türkiye’ye operasyon çeken küresel odakların söylemi.'

'MEĞER 'MEVCUT REJİM', ERDOĞAN VE AK PARTİ HÜKÛMETİ DEĞİLMİŞ'

Ama meselenin asıl düğüm noktası başka yerdeymiş. Rasim Ozan, 'mevcut rejim'den kastın Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan yönetimi ve AK Parti hükûmeti olmadığını söylüyor.

Ya ne? 'Mevcut Rejim' Erdoğan ve AK Parti hükûmeti değilse asıl iktidarı elinde tutan kim? 'Mevcut Rejim' meğer Triumvira da denen bir 'üçlü'nün kontrolündeymiş: Devlet Bahçeli, Hulûsi Akar ve Hakan Fidan."

'BİZ NE OLDUĞUNU ANLADIK'

Akar ve Fidan'la ilgili görüşlerini sıraladıktan sonra kastedilenin bal gibi Erdoğan olduğunu, dillendirilen üç ismin de gelecek tepkileri azaltmak için kılıf olarak kullanıldığı görüşünü dile getiren Uğur, "Biz ne olduğunu anladık da 'Mevcut Rejim'(!) haydi haydi anlamıştır. Bilinsin diye söylüyorum" ifadesini kullandı.

Etiketler
Fuat Uğur Kütahya Nagehan Alçı Rasim Ozan Kütahyalı