Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'ndan 'helalleşme' yorumu: Kemal Bey beni yanılttı

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun 'helalleşme' çağrısı yaparken 28 Şubat mağdurları, başörtüsü yasağı ve Madımak Katliamı’nı anmasıyla ilgili “Doğrusunu söylemem gerekir ki, Kemal Bey beni yanılttı” dedi.

Yeni Akit yazarı Karahasanoğlu'ndan 'helalleşme' yorumu: Kemal Bey beni yanılttı

Yeni Akit Yazı İşleri Müdürü Ali Karahasanoğlu, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun 'helalleşme' açıklamasını değerlendirdi.

'Helalleşme samimi mi, oy için mi?' başlıklı yazısında Kılıçdaroğlu'nun bu çağrısını soyut sözler üzerinden sürdüreceğini tahmin ettiğini belirten Karahasanoğlu, şunları dile getirdi:

“Hiçbir zaman, 28 Şubat mağdurlarına sözü getirmeyecek, ikna odalarından bahsetmeyecek, başörtü yasağının bir zulüm olduğunu belirtmeyecek, imam hatiplere uygulanan katsayı zulmünün adını anmayacak, Madımak’ta kendi partisinin bakanı Seyfi Oktay’ın kurduğu tezgah ile halen cezaevinde olan mağdurları anmayacak; durumu idare edip, kendi laikçi tabanını da kızdırmadan, seçime kadar işi genel anlatımlarla götürecekti. Doğrusunu söylemem gerekir ki, Kemal Bey beni yanılttı…”

'BUNA DA RAZIYIM'

Kılıçdaroğlu’nun “28 Şubat’çıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz, ikna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz” sözlerine yer veren Karahasanoğlu, şöyle devam etti:

“İkna odalarının mimarı Nur Serter’i milletvekili yapmasından bahsetmeden, zulmü tescillemiş oldu. Şahsen ben, buna bile razıyım. Açıkça söylemese bile.. İkna odalarının zulüm olduğunu kabul etsin.. Dolayısı ile, milletvekili yaptığı Nur Serter’in de zalim olduğunu tescillesin.. Mağdurlardan hellalik istesin.. Buna da razıyım. Oy vermem, o ayrı bir konu…”

KILIÇDAROĞLU NE DEDİ?

Daha önce geçmişte açılan yaraları sarmak için bir helalleşme yolculuğuna çıkacağını duyuran Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada helalleşecekleri kesimleri şöyle anlatmıştı:

"28 Şubatçıların açtığı yaraları kapatıp helalleşeceğiz. İkna odalarına sokulan başı kapalı kızlarımızla helalleşeceğiz. Roboski ile helalleşeceğiz. Hukuk başka helalleşme başka. İnsanlara devlet tazminat ödeyecek ama bir taraftan da helalleşeceğiz. Sivas, Kahramanmaraş mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Diyarbakır hapishanesi mahkumlarıyla helalleşeceğiz. Mahalleleri gasp edilip sürülen romanlarla helalleşeceğiz. Varlık vergileri altında inim inim inleyen azınlıklar, 6-7 Eylül olaylarının mağdurlarıyla helalleşeceğiz. Mahkemelerle süründürülen askerlerimiz ve aileleri ile helalleşeceğiz.

'HELALLEŞECEĞİZ DOSTLARIM'

Bugün Londra'ya göç etmiş en parlak beyinlerimiz ile helalleşeceğiz. Ali İsmail Korkmaz'ın ailesi ile, Soma ile helalleşeceğiz. Darbeciler tarafından bir sağdan bir soldan gencecik çocuklarımız asıldı bu ülkede o insanlarımızla helalleşeceğiz. 9 yaşındaki Oğuz Arda Sel'i kaybeden ve mahkemelerde süründürülen Mısra Öz ile helalleşeceğiz, Ahmet Kaya ile helalleşeceğiz. Helalleşeceğiz dostlarım."

Etiketler
Yeni Akit Ağrı Kemal Kılıçdaroğlu Madımak Katliamı