Milliyet'ten nostalji: Muhabir olarak bıraktı, roman yazarı olarak döndü!

Gazeteci Önay Yılmaz, Milliyet’e geri döndü. Ancak bu kez muhabir olarak değil, tefrika polisiye romanıyla yazar olarak döndü.

Milliyet'ten nostalji: Muhabir olarak bıraktı, roman yazarı olarak döndü!

Gazeteci Önay Yılmaz, Milliyet’e geri döndü. Ancak bu kez muhabir olarak değil, tefrika polisiye romanıyla yazar olarak döndü. Yılmaz’ın onbirinci yeni romanı “Bodrum’da Mandalina Cinayetleri”, pazartesi gününden itibaren her gün bir bölümü Milliyet gazetesinin sayfalarında yayımlanacak. Tefrika roman, daha sonra Milliyet Yayınları tarafından kitap olarak basılacak.

Milliyet Gazetesi böylece, yıllar sonra tefrika roman yayımını yeniden canlandırarak bir ilke imza atacak ve okurlarına bir nostalji yaşatacak.

Yayımlamış olduğu birbirinden ilginç eserlerle bir zamanların efsanesi olan Milliyet Gazetesi Yayınları da, çok yakında yeniden kitap basımına başlayacak.

“MUTLUYUM”

Yılmaz, bir dönem habercilik yaptığı gazetesine bu kez romancı olarak dönmenin büyük bir mutluluk olduğunu belirterek, “Çok sevdiğim gazetemle yolum bu kez haberci olarak değil, roman yazarı olarak kesişti. Hem bu romanımın gazetem Milliyet’te yayımlanmasından, hem de Milliyet Gazetesi’nin yeniden kitap yayınlarına başlayacak olmasından dolayı çifte bir mutluluk yaşıyorum.” dedi.

Milliyet'ten nostalji: Muhabir olarak bıraktı, roman yazarı olarak döndü! - Resim : 1

Yılmaz, pandemi nedeniyle kapanma süresince gazetede her gün yayımlanacak olan tefrika romanında, Bodrum’da yaşanan müteahhit cinayetlerini konu alıyor.

BİRİNCİ SAYFADAN ANONS

Yılmaz’ın yeni romanı gazetenin birinci sayfasında şöyle anons edildi:

“BODRUM’DA MANDALİNA CİNAYETLERİ

Bodrum’da ardı ardına öldürülen müteahhitler, polisi harekete geçirir. Komiser Hayrettin Ayvaz, kurbanlarını öldürdükten sonra maktullerin ağızlarına mandalina yerleştiren, ayrıca “Mandalinaları unutmadım” yazılı bir de not bırakan hayalet katili, Bodrum’un sokaklarında nefes nefese kovalayarak, cinayetleri aydınlatmaya çalışır.

Bu sırlarla dolu, heyacan yüklü polisiye roman ‘Bodrum’da Mandalina Cinayetleri’ni, Önay Yılmaz’ın kaleminden önce siz okuyacaksınız.”

Milliyet'ten nostalji: Muhabir olarak bıraktı, roman yazarı olarak döndü! - Resim : 2

YILMAZ’IN KİTAPLARI

Gazetecilikten ayrıldıktan sonra roman çalışmalarına yönelen Yılmaz’ın yedisi polisiye olmak üzere yayımlanmış 10 eseri bulunuyor. Yılmaz”ın romanları şöyle: Nazilerle Beş Yıl, Bandırma Yolcuları, Türkler, Poseidon’un Laneti, Ölüm Deltası, Heybeliada Cinayetleri, Günbatımı Cinayetleri, Senin de Canın Yanacak, Av, Seni Hiç Aldatmadım.

TEFRİKA ROMAN NEDİR?

Süreli yayınlarda her gün bir bölümü yayınlanan romana “tefrika roman” denir.”

Etiketler
Polis Roma