'Havuz' seni çağırıyor: Dışarıda hayat var!

Bakanlar Kurulu kararı ile atılan normalleşme adımları sonrası sokakta yaşanan kalabalık Sağlık Bakanı ve Bilim Kurulu üyelerini tedirgin ederken, Takvim gazetesi 'Dışarıda hayat var' manşeti ile çıktı.

'Havuz' seni çağırıyor: Dışarıda hayat var!

Koronavirüs salgını nedneiyle uygulanan pek çok tedbir, Bakanlar Kurulu tarafından alınan kararla 1 Haziran itibariyle gevşetilemeye başlandı.

Ancak, bazı tedbirlerin kaldırılmasının ardından sokkalarda yaşanan kalabalık Sağlık Bakanı ve Biim Kurulu üyelerini kaygılandırdı. Tedbirin elden bırakılmaması ve ihtiyaç olmadıkça yine sokağa çıkılmaması yönünde uyarılar yapılırken, havuz medyasından ilginç bir manşet geldi.

Haftalarca devam eden tedbirler sırasında kullanılan 'Hayat Eve Sığar' ve 'Ede Hayat Var' gibi sloganlara gönderme yapan Takvim gazetesi, "Dışarıda Hayat Var" manşeti ile çıktı.

Gazete, "3 aydır devam eden corona kısıtlamaları büyük ölçüde kaldırıldı. Milyonlara nefes aldıracak müjdeleri Başkan Erdoğan açıkladı" dediği haberinde yeni normal dönemin kurallarını yazdı.

'Havuz' seni çağırıyor: Dışarıda hayat var! - Resim : 2

İkinci dalga konusunda kaygılar sürerken ve Bilim Kurulu ve Sağlık Bakanı Koca'nın 'tedbiri elden bırakmayın' çağrılarına rağmen Takvim'in attığı bu manşet dikakt çekti.

Geçtiğimiz hafta sonu da ilan edilen sokağa çıkma yasağı Erdoğan tarafından "Sağlık Bakanlığımızın önerisi ve İçişleri Bakanlığımızın genelgesi ile bu hafta sonu da 15 ilimizde sokağa çıkma sınırlaması uygulanacağı dün gece ilan edilmişti. Fakat vatandaşlarımızdan aldığımız değerlendirmeler, bizi kararı yeniden gözden geçirmeye yöneltti.

Tek amacı hastalığın yayılmasını önlemek ve vatandaşımızı korumak olan bu kararın, farklı sosyal ve ekonomik sonuçlara yol açacağı anlaşıldı. 2,5 aylık bir aradan sonra yeniden günlük hayatını düzenlemeye başlayan vatandaşlarımızın sıkıntıya düşmesine gönlümüz razı olmadı.

Cumhurbaşkanı olarak, 15 ilimizi kapsayan hafta sonu sokağa çıkma sınırlaması uygulamasını iptal etme kararı aldım. Vatandaşlarımdan, MASKE-MESAFE-TEMİZLİK kurallarına bu süreçte de titizlikle riayet etmelerini önemle rica ediyorum.” denilerek kaldırılmıştı.

Etiketler
Koronavirüs Türkiye Bilim Kurulu Bakanlar Kurulu