RTÜK'ün Halk TV'ye baskısı devam ediyor! 5 kez yayın durdurma cezası

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Şirin Payzın'ın sunduğu 'Sözüm Var' programına beş kez yayın durdurma ve 30 bin lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

RTÜK'ün Halk TV'ye baskısı devam ediyor! 5 kez yayın durdurma cezası

Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun muhalif medyaya baskısı devam ediyor.

Halk TV'de Şirin Payzın'ın moderatörlüğünde, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun daimi konuk olduğu Sözüm Var'a, İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri gerekçe gösterilerek en üst sınırdan program durdurma ve idari para cezası kesildi.

RTÜK, beş yayın durdurma ve 30 bin lira idari para cezası verilmesini kararlaştırdı.

Karar bugün saat 11.30 sularında Halk TV'ye tebliğ edildi ve tebligatta cezanın bugünden itibaren uygulanacağı ifade edildi. Bu akşam yayınlanacak Sözüm Var programı için kesilen ceza; yargısal başvuru süreci zaman açısından daraltan bir saatte ve günde tebliğ edildi.

AVUKATLAR HAREKETE GEÇTİ

Halk TV'nin avukatları yürütme durdurma kararı için harekete geçti
Halk TV'nin avukatları karar tebliğ edildikten sonra yürütmeyi durdurma kararı için harekete geçti.

Gün içerisinde bu süreç sonuçlanırsa, Halk TV'de saat 21.00'da Sözüm Var programında Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun izleyicilerle buluşacağı belirtildi.

RTÜK'ün Halk TV'ye baskısı devam ediyor! 5 kez yayın durdurma cezası - Resim : 1

İSMAİL SAYMAZ'DAN TEPKİ: İTİRAZ İÇİN SÜRE BİLE VERİLMİYOR"

Haberi Twitter hesabı üzerinden duyuran gazeteci İsmail Saymaz, "Karar bugün tebliğ edildi. 'Tesadüfe' bakın ki, 'cezayı bugünden itibaren uygulayın' deniyor. İtiraz için süre bile verilmiyor!" diyerek tepki gösterdi.

Saymaz'ın paylaşımı şu şekilde:

Ülke TV’de, komşularını öldürme planı yapanlara kayıtsız kalan RTÜK, Halk TV’deki ‘Sözüm Var’ programına 30 bin TL para ve beş gün yayın cezası verdi. Karar bugün tebliğ edildi. “Tesadüfe” bakın ki, “cezayı bugünden itibaren uygulayın” deniyor. İtiraz için süre bile verilmiyor!

RTÜK'ün Halk TV'ye baskısı devam ediyor! 5 kez yayın durdurma cezası - Resim : 2

MURAT SABUNCU'DAN HALK TV'YE DESTEK

Cumhuriyet gazetesi eski genel yayın yönetmeni Murat Sabuncu da sosyal medyadan yaptığı açıklama ile iktidarın hedefindeki Halk TV'ye destek verdi.

RTÜK'ün Halk TV'ye baskısı devam ediyor! 5 kez yayın durdurma cezası - Resim : 3

Sabcuncu, "Sadece kendimiz için değil; sözü, sesi kesilen, iftira dolu iddianameler, algı operasyonları ile tutuklu olan/ ceza alan tüm meslektaş ve baskı altındaki tüm yayın kuruluşları ile dayanışma içindeyiz." dedi.

Etiketler
Halk TV Para RTÜK