Yarkadaş'tan Halk TV'ye ceza tepkisi: Kararı duyunca şaşırmadım ama utandım

CHP 26 Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'ye RTÜK tarafından verilen 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezasına tepki gösterdi.

Yarkadaş'tan Halk TV'ye ceza tepkisi: Kararı duyunca şaşırmadım ama utandım

CHP 26 Dönem Milletvekili - Gazeteci Barış Yarkadaş, Halk TV'ye iktidarın baskılarıyla birlikte giderek şiddetini artıran RTÜK cezalarına tepki gösterdi.

Barış Yarkadaş: Kaftancıoğlu, aklına darbe gelecek en son kişi bile değil

Gazeteci Barış Yarkadaş, RTÜK kararının bir utanç kararı olduğunu belirterek; muhalif medya üzerinde artan baskıların son aylarda hızla yükselen izlenme oranları olduğunu ifade etti.

Kaftancıoğlu'nun, darbe imasından öte aklına darbe bile gelecek birisi olmadığını söyleyen Yarkadaş, "Ben bu kararı duyunca şaşırmadım ama utandım" ifadelerini kullandı.

Yarkadaş şöyle konuştu:

"O programı ben de doğal olarak canlı yayında izledim. Kaftancıoğlu, bir siyasetçinin yapması gereken şeyi yaptı ve söylemesi gerekenleri söyledi. "Bu iktidar gidecek" dedi. Orada gidecek derken Kaftancıoğlu, uzaktan bağlanmasından dolayı sarf ettiği o sözü darbe imasına çevirdiler.

Bir hükümet ya erken seçimle gider ya normal seçimle gider ya da içinde bulunduğu ittifak dağılır. Anayasal bir partinin il başkanı, bir iktidarın gideceğini başka nasıl düşünür?

Bu sözleri alıp bir darbe paranoyası yaratıp hem kendi tabanını bir arada tutmaya, korkuyla yönetmeye hem antidemokratik uygulamalara akıllarınca zemin yaratmaya hem de en önemlisi ekonomideki çöküntüyü ve 5 maskeyi bile dağıtamamalarını örtmeye çalışıyorlar.

Ben bu kararı duyunca şaşırmadım ama utandım! Canan Kaftancıoğlu, bırakın darbe iması yapmayı aklına Türkiye'de darbe gelecek en son kişi bile değil.

Bize açık açık deyin ki "Arkadaş biz dolarıo 7,24'e çıkarttık, 5 maske dağıtmayı beceremedik. Bunlar konuşulmasın, ekonominin çöktüğü görülmesin, yurttaşlar kendi sorunlarını artık bu ekranlarda duyuramasın diye biz Halk TV'nin boğazını sıkmaya karar verdik" deyin.

Ayşenur Arslan'a verilen ceza da bir utanç cezası. Anayasanın 90'ıncı maddesine göre zaten milletvekilleri söyledikleri sözlerden dolayı yargılanamaz. Bırakın Ahmet Şık'ın söylediklerinden RTÜK'e ceza verdirmeyi, bu konuda soruşturma bile açılamaz.

AKP Türkiye'yi öyle bir hâle getirdi ki, kürsü dokunulmazlığı denilen söz hakkının kutsallığı bile artık ayaklar altına alındı. Bu kararı alan AKP'liler ve destek veren MHP'liler bir dönüp 28 Şubat dönemine baksınlar. Bu süreçte bile kimsenin aklına bir televizyonu kapatmak gelmedi. Ayıptır, insanlar ne olup bittiğini konuşmayacak mı? Herkes Beyaz TV, A Haber, Kanal 24 izlemek zorunda mı? Halk, kendi televizyonunu Halk TV'yi izlemek istiyor.

Ben onların korkularını anlıyorum, Halk TV'ye kesilen cezaların nedenini biliyorum. Son 3 aydır, 4 aydır hem Halk TV'nin hem Tele 1'in hem FOX TV'nin hem de KRT'nin izlenme oranlarında inanılmaz bir yükseliş var. Çünkü insanlar artık iktidardan umudunu kestiler. "

Etiketler
Barış Yarkadaş Halk TV Milletvekili Para