Halk Tv'ye iktidar baskısı sürüyor: RTÜK'ten 5 program ceza

RTÜK, Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programına 5 kez durdurma cezası verdi. Ayrıca, programa yüzde 5 de idare para cezası kesildi.

Halk Tv'ye iktidar baskısı sürüyor: RTÜK'ten 5 program ceza

RTÜK bu kez de Halk TV'de yayınlanan Sözüm Var programına konuk olan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu'nun sözleri nedeniyle 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası kesti.

RTÜK İlhan Taşçı, cezayı Twitter'da şu sözlerle duyurdu:

CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu’nun “Bir iktidar değişikliğine gidişatı görüyorum, böyle olacağını da düşünüyorum” sözünü RTÜK, “Toplumu kin ve düşmanlığa tahrik” sayarak Halk Tv’ye yüzde 5 idari para cezası, 5 kez de program durdurma cezası verdi...

Halk Tv'ye iktidar baskısı sürüyor: RTÜK'ten 5 program ceza - Resim : 1

Kaftancıoğlu ne demişti?

Şirin Payzın, Levent Gültekin ve Murat Sabuncu'nun sorularını yanıtlayan CHP İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, "Bu akılla değil; öfkeyle, hırsla, egoyla, bir kişinin aklıyla iş yapmaları iktidarı hiç iyi bir yere götürmüyor. Önümüzdeki süreçte bir erken seçimle ya da başka bir şekilde... Bu ülkenin, halkın gözü açıldı. Kimin kendine hizmet ettiğini görüyor. Şöyle söyleyeyim; bir iktidar değişikliğine, hatta bir sistem değişikliğine gidişatı görüyorum ve böyle olacağını düşünüyorum" ifadelerini kullanmıştı.

Bu sözler iktidar kanadından 'darbe' tartışmaları yeniden alevlendirilmiş ve AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan CHP'ye ve Canan Kaftancıoğlu'na çok sert sözlerle suçlamalar yöneltmişti.

MEDYA MAHALLESİ'NE CEZA GELMİŞTİ

RTÜK, geçtiğimiz hafta İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın katıldığı Ayşenur Arslan ile Medya Mahallesi programına da 5 program durdurma ve yüzde 5 idari para cezası vermişti.

Etiketler
Halk TV Para RTÜK