'Bana kim deva olur' diyen Ertuğrul Özkök oyunun rengini açıkladı: Gönlümü de alır... Oyumu da...

"Bana kim bunların hepsini vaat ederse, kim vaadini tutacağına inandırabilirse, kim o samimiyeti gösterirse o deva olur. Deva olan o her kimse... Gönlümü de alır... Oyumu da..."

'Bana kim deva olur' diyen Ertuğrul Özkök oyunun rengini açıkladı: Gönlümü de alır... Oyumu da...

Hürriyet yazarı Ertuğruıl Özkök, koronavirüs nedeniyle çekildiği inzivada nasıl bir partiye ve lidere oy verebileceğini düşündü.

"Korona meditasyonumun ilk sonuç deklarasyonu" başlıklı bir yazı yazan Özkök, "Bana kim deva olur?" diyerek oy tercihini nelerin belirleyeceğini yazdı.

Özkök'ün yazısında Ali Babacan'ın geçtiğimiz günlerde kurduğu DEVA partisinin ismin bir kaç kez geçirmesi ise dikkat çekti.

İşte o yazı:

Korona günlerinde inzivaya çekildik ya...

Düşünmemiz, kendimiz ve ülkemiz hakkında meditasyon yapmamız için de bir fırsat var şimdi...

Ben dün öyle bir meditasyon yaptım...

Kendi kendime sordum.

Bana kim deva olur?

*

Bağırmayan, çağırmayan, belagatte desibel şiddeti uygulamayan, her itirazıma “Hain” diye yüklenmeyen, belagati gümbürtü değil sükûnet olarak gören, sözün ve bağırış çağırışın teneke olduğu yerde sükûneti altın haline getiren bir simyacı bana deva olur.

Korona meditasyonumun ilk sonuç deklarasyonu

Bana doğruları, sadece doğruları söyleyen, gerçekleri saklamayan, ekonomi kötüye gittiğinde “Kötüye gidiyor” diyebilen, öyle dediği için, “Ekonomi iyiye gidiyor” dediği zaman da inanacağım, güvenebileceğim bir insan deva olur.

*

İnsanlara olmayan bir suçu yapıştırıp, ondan tutturamayınca, bir başka suç yükleyen, onu da tutturamayınca “Hain” diyen “Casus” diyen, ileride bir gün onu da tutturamayınca “Yolda giderken konuşuyor” bile deyip tutuklayacak savcı ve hâkimler değil, kendini iç rahatlığıyla emanet edeceği bir adalet deva olabilir.

*

Bana başka kim ve ne deva olabilir? Her bir vatandaşını devletin sınırsız gücüne karşı koruyabilen, vergisini veren vatandaşın, o verginin nereye harcandığı konusunda hesap sorabileceği bir düzen deva olabilir.

*

Bana sabah saat 06.00’da kapım çalındığında “Hah işte beni almaya geldiler” diye paniklemeyeceğim bir polis gücü deva olabilir.

*

Beni kendisine bağırmadan çağırmadan, ürkütmeden, korkutmadan, ezmeden, dövmeden, sevgiyle bağlayacak biri deva olabilir.

*

Bana kim bunların hepsini vaat ederse, kim vaadini tutacağına inandırabilirse, kim o samimiyeti gösterirse o deva olur.

*

Deva olan o her kimse... Gönlümü de alır... Oyumu da...

*

Var olan partilere de, yeni kurulanlara da buradan ilan ediyorum:

Benim korona meditasyonumun sonuç bildirgesi budur...

Yazının tamamı için

Etiketler
Ertuğrul Özkök