Rahmi Turan: Murat Ağırel'in tutuklanmasının asıl nedeni...

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanmasının asıl nedeninin son çıkan kitabı Sarmal olduğunu belirtti.

Rahmi Turan: Murat Ağırel'in tutuklanmasının asıl nedeni...

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanmasının asıl nedeninin son çıkan kitabı Sarmal olduğunu belirterek, “Murat Ağırel kitabında Türkiye'nin yakın tarihinin kılcal damarlarına uzanıyor ve bir iktidarın anatomisini ortaya koyuyor” dedi.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan, Yeniçağ gazetesi yazarı Murat Ağırel’in tutuklanmasını köşesine taşıdı. Ağırel’in tutuklanmasının asıl nedeninin son çıkan kitabı Sarmal olduğunu belirten ve kitapta iktidara yakın kuruluşların iç yüzünü anlattığını belirten Turan, “Bunun, bazı çevreleri hem korkuttuğu, hem de kızdırdığı anlaşılıyor! Ağırel şimdi cezaevinde” ifadelerini kullandı.

Sözcü gazetesi yazarı Rahmi Turan’ın “Uygar Türkiye’ye yakışıyor mu?” başlıklı yazısının ilgili bölümü şöyle:

"Yeniçağ Gazetesi yazarı Murat Ağırel neden tutuklandı?

“Libya'da şehit olan MİT mensubunun kimliğini açıkladığı için tutuklandı” deniliyor ama gerçek sebep onun kısa bir süre önce çıkan “SARMAL” adlı kitabı olduğu iddia ediliyor.


Kitabın başlığı altında şu kuruluşların isimleri var:

“Milli Türk Talebe Birliği – Komünizmle Mücadele Derneği – İlim Yayma Cemiyeti – Aziz Mahmut Hüdayi Vakfı – TÜRGEV – SETA – Ensar Vakfı – Okçular Vakfı – TÜGVA – Pelikan”

Murat Ağırel, iktidara yakın bu kuruluşların iç yüzlerini anlatıyor ve şöyle diyor:

“Bu kitap 21'inci Yüzyıl Rabıta'sını ortaya koyuyor. Bu Rabıta, araştırmacı gazeteciliğin üstadı Uğur Mumcu'nun ortaya çıkardığı Rabıta'dan farklı değil. Onun devamı…

Dün Mumcu'nun kitabındaki Rabıta'yı oluşturan dinci sermaye ve kişilerin arasındaki bağ, bugün de devam ediyor. Hem de çok tanıdık isimler aracılığıyla sürüyor bu ilişki.

Halkın sırtından geçinenler… İnsanlarımızın emeğiyle ürettikleri değeri – parayı kendi çıkarları için harcayanlar… Bu düzene hizmet edenler…


İşte bu amaca dair kilometre taşlarını bu kitapta göreceksiniz. İsmini pek duymadığımız kuruluşların halkın parasıyla neler yaptıklarına dair okuyacaklarınıza, çok şaşıracaksınız.”

Murat Ağırel kitabında “Türkiye'nin yakın tarihinin kılcal damarlarına uzanıyor ve bir iktidarın anatomisini ortaya koyuyor.”

Bunun, bazı çevreleri hem korkuttuğu, hem de kızdırdığı anlaşılıyor! Ağırel şimdi cezaevinde!"

Etiketler
OdaTV tutuklamaları Murat Ağırel