İktidarı eleştiren Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'na tepki

Yenişafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'nun, iktidarı eleştiren yazısı tepki çekti.

İktidarı eleştiren Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'na tepki

Yenişafak yazarı ve sosyolog Fatma Barbarosoğlu, seçim öncesi Abdullah Öcalan ve kardeşinin mesajlarının, şehit ailelerinin canını yaktığını belirttiği yazısı tepki çekti.

Muhalefet cephesi 'bugüne kadar neden eleştirmediniz' derken iktidar cephesi de 'gazete böyle bir yazıyı nasıl yayınlar' şeklinde tepki gösterdi.

23 Haziran'da yenilenen İBB Başkanlığı seçimlerinde Ekrem İmamoğlu 800 bin oy farkla tekrar seçilirken; propaganda döneminde PKK elebaşı Abdullah Öcalan'dan geldiği ileri sürülen "tarafsız olun" mektubu ve kardeşi Osman Öcalan'ın TRT ekranlarına çıkarılması çok tartışılmıştı.

Yeni Şafak gazetesinde köşe yazarlığı yapan Sosyolog Fatma Barbarosoğlu, "800 bin fark ne ki! İçimde Eren Bülbül’ün tazelenen yası..." başlığıyla kaleme aldığı yazısındaki ifadeler tepki çekti.

Barbarosoğlu o yazısında şunları ifade etti:

"Her şey öyle böyle şöyle filan da. Öcalan’ın mektubundan medet ummayacaktınız.

Şehit ailelerinin canını yeniden yakmayacaktınız.

“Bebek katili” dediğiniz adamı seçimi kazandıracak stratejik özne yapmanıza, kardeşini TRT ekranında kendinize “destekçi” kılmanıza değdi mi?

Oğuldan yetim ana-babaların, babadan yetim evlatların, hayat arkadaşını yitirmiş kadınların acısına kezzap dökmeyecektiniz."

Bu yazı sonrası çok sayıda tepki alan Barbarosoğlu Twitter'dan "benim kovulmam için kampanya başlattınız' diyerek şunları yazdı: Arkadaşlar içinizde nasıl bir gizli faşist var farkında mısınız? Sabahtan beri adeta benim kovulmam için kampanya başlattınız.

Vay gazete bu yazıyı nasıl yayınlar? Hür düşünceyi içinize sindirmedikçe kimse size hürriyet vermez. Merak edenlere söylüyorum şu vakte kadar gazetemden tek bir kişi bu yazıyı neden yazdın demedi.Ama CHP'lisinden, trolüne neden yazdın,şimdi neden yazdın,vay neden yazdın diyenden geçilmiyor.Eleştiriyi imha eden ortam bu işte.Nasretin hocanın eşeği hikayesi misali" dedi.

İktidarı eleştiren Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'na tepki - Resim : 1

İktidarı eleştiren Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'na tepki - Resim : 2

Bekaroğlu: 17 yıl boyunca böyle bir tane yazı yazmadınız

Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, Fatma Barbarosoğlu'na "17 yıl boyunca böyle bie tane yazı yazmadınız" diyerek tepki gösterdi.

İktidarı eleştiren Yeni Şafak yazarı Fatma Barbarosoğlu'na tepki - Resim : 3

Etiketler
23 Haziran'dan sonra dönenler Yenişafak Yeni Şafak