Müslüm Gürses'in eşinden Müslüm filmiyle ilgili açıklama

Şarkıcı Emre Kaya'nın "Müslüm filminin gelirinden Muhterem Nur'a pay verilsin" önerisiyle başlayan tartışmada yeni bir gelişme yaşandı.

Müslüm Gürses'in eşinden Müslüm filmiyle ilgili açıklama

Müslüm Gürses'in eşi Muhterem Nur, bugüne kadar yaklaşık 4.5 milyon kişi tarafından izlenen filmle ilgili " Mustafa Uslu'dan bir kuruş almadım, vermek de zorunda değil" dedi.

Bugün Kanal D ekranlarında yayınlanan 2.Sayfa programına Müslüm Gürses'in hayat arkadaşı Muhterem Nur konuk oldu. 'Müslüm' filminden hiçbir gelir sağlamadığı iddia edilen Nur, merak edilen konuya açıklık getirdi. 'Ben bu hikâyeyi başka bir yapımcıya devrettim. Başka biri ile anlaşma yaptım, 300 bin lira karşılığında hakları devrettim' diyen Muhterem Nur, şunları söyledi;

Bu konu o kadar uzun bir konu oldu ki anlatamam. Benim bu filmden hak talep etmem doğru değil. Ben bu hikâyeyi başka bir yapımcıya devrettim. Başka biri ile anlaşma yaptım, 300 bin lira karşılığında hakları devrettim.

O anlaşma da şöyleydi; Paranın yarısı imzayı atınca, devamı da iş bitince alacaktım. O paradan da hayır gelmedi. İlk aldığım parayı yanımda çalışanlara verdim hiçbir hayrını görmedim.

Müslüm filmden para almadım ben, Mustafa Uslu ile anlaşma yapmadım çünkü. Herkes bu para üzerinde duruyor nedense. O filmi ilk devrettim kişi de yapabilirdi ama Mustafa Bey aldı bunu film yaptı. İlk senaryoyu ben beğenmemiştim, Mustafa Bey’e söyledim o da sağ olsun düzeltti. Şimdi birebir oldu hayatı.

Mustafa Bey’in neden bu kadar üzerine gidiliyor anlamıyorum. Bir kardeşim, bir evladım gibi görüyorum. İsterse verir para, verirse de onun bir jesti olur.

Ben filmle gurur duyuyorum, eşim yeniden dünyaya geldi. Beni unutanlar da aramaya başladı. Filmi izleyenler diyorlar ki ‘ikinci defa gideceğim.’ Para aldı mı, almadı mı? Bunlar önemli değil, hiçbir mecburiyeti de yok zaten.

Muhterem Nur'un açıklamalarının ardından 'Müslüm' filminin yapımcısı Mustafa Uslu da 2. Sayfa programına telefonla bağlandı. Uslu, 'Herkes hakkını aldı' dedi. İşte Mustafa Uslu'nun açıklaması; Herkes Müslüm filminden hakkını aldı. Paranın rengini bilmeyen, cüzdan taşımayan, paraya hiç değer vermeyen bir dervişin arkasından para olaylarını konuşmak bana çok acı veriyor.

Sadece şunun bilinmesini istiyorum. 58 milyon hasılat yaptı deniliyor, filmin şuan ki maliyeti 18 milyon lira reklam dâhil. O 58 milyon olarak gördüğünüz rakamın dörtte biri bize ait yapım şirketine. Film daha kendi parasını çıkarmadı. Kendi parasını da çıkaracak inşallah, kazandığımızda o zaman Muhterem annemiz ev isterse ev alırız, hiç sorun değil ama film daha kendi parasını çıkarmadı. Lütfen orada bir yanlış anlaşılma var. O paraların yarısı sinemaların, diğer yarısı yatırımcı ortağın, dörtte biri bizim. Herkes hakkını aldı, hatta çok adaletli anlaşmalar yaptığımı düşünüyorum. Bazı oyuncularımız film gişe yaptıkça bonus almaya devam ediyor. Ben ırgat bir anne-babanın çocuğuyum, emeğe saygılı bir evlat olarak yetiştirildim. Hiç kimse bana emeğe saygıyı öğretmeye kalmasın… Okuma yazma bilmeyen bir anne-babanın çocuğuyum, bunlar benim çok zoruma gidiyor ve çok üzülüyorum. Biz bir başyapıt yaptık, Allah’ın izniyle bütün Türkiye gördü, Müslüm Gürses’i sevdi. Herkes ondan özür diledi, ‘affet bizi Müslüm Baba, biz seni tanıyamamışız, kıymetini sonradan anladık’ dedi. Şimdi dünya onu tanıyacak inşallah Londra’da bilet bulunamıyor, bu bizi çok mutlu eden bir şey…

Etiketler
Film Müslüm Gürses