Avustralyalı rockçı Dave Evans'ın İstanbul konseri, 'AC/DC geliyor' diye lanse edildi

AC/DC'de sadece bir yıl solistlik yaptıktan sonra yerini Bon Scott'a bırakan Dan Evans'ın İstanbul'da vereceği konser tartışma yarattı. Müzik eleştirmenleri Evans'ın konserinin AC/DC konseri olarak sunulmasını eleştiriyor

Avustralyalı rockçı Dave Evans'ın İstanbul konseri, 'AC/DC geliyor' diye lanse edildi

"1973 yılında kurulan dünyaca ünlü, efsane rock grubu AC/DC, 50. yıllarını kutladıkları dünya turnesi kapsamında Türkiye'ye geliyor. Rock'n Roll dozu yüksek konserleriyle tanınan grup, 20 Ekim’de Paraf Kuruçeşme Açıkhava Sahnesi’nde İstanbullu hayranlarıyla buluşacak."

Gelen gerçekten AC/DC mi?

Türkiye'deki basın yayın organlarına servis edilen bu haber bir anda ülkedeki rockseverleri heyecanlandırdı. "Highway to Hell” ve “You Shook Me All Night Long” gibi şarkıları dillere destan olan grubu Kuruçeşme Açıkhava'da canlı seyretmek isteyenler önce AC/DC'nin resmi sitesine sonra da Türkiye'deki biletleri satan siteye baktılar.

Ancak manzara anlatıldığı gibi değildi. Sahneye çıkacak olan AC/DC değil Dave Evans'tı. Evans, grubun ilk kuruluşunda bulundu.

Evans yalnızca bir yıl daha sonra efsaneleşecek AC/DC'nin solistliğini yaptıktan sonra 1980'de hayatını kaybedene dek grubun solistliğini yapmış olan Bon Scott'a devretti.

Sadece bir sene AC/DC ile söyleyen Evans daha sonra yine İngiltere'nin Newcastle şehrinde kurulan yine Avustralyalı gençlerin kurduğu Rabbit grubuna geçmiş ve müzik hayatına dört yıl orada devam etmişti. Dave Evans & Hot Cockerel" and "Dave Evans Thunder Down Under" adlı grupları kuran Dave Evans, sonrasında çalışmalarına tek başına sürdürdü. Şimdi Evans, 20 Ekim'de İstanbul'da konser verecek.

“Dave Evans geliyor. AC/DC diye pazarlandı, gazeteler siteler yedi”

Dave Evans konserinin kamuoyuna "AC/DC Türkiye'ye geliyor" şeklinde sunulmasına birçok müzik yazarı ve AC/DC fan'ı tepki gösterdi.

1994 yılında "Rock Sözlüğü" kitabını kaleme alan Gerçek Gündem yazarı Metin Solmaz, yaşanan sürece "Arkadaşlar AC/DC konseri Yok. AC/DC’nin ilk vokalisti, grubun tek albümünde bile olmayan Dave Evans geliyor. AC/DC diye pazarlandı, gazeteler siteler yedi. Oysa tipik bir dolandırıcılık bu. Siz yemeyin" sözleriyle tepkisini gösterdi.

Müzik eleştirmeni Murat Meriç ise sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda "Benim akışta bir bayram havası var, herkes coştu, haber siteleri üzerine atlamış ama AC/DC getirmek öyle kolay değil. Belli ki bir PR kazığı. Kurulduklarında 10 ay solistliklerini yapan Dave Evans’ın konseri bu -ki bir süredir Kadıköy sokaklarında dolanıyor zaten kendisi" ifadelerini kullandı.

Gerçek AC/DC Hollanda'ya Danimarka'ya giderken Türkiye'ye neden gelmiyor?

AC/DC ise Dave Evans'ın konserinen bir gün sonra "50. Yıl Konserleri" kapsamında Hollanda'nın Hengelo şehrinde sahne alacak.

Tabii herkesin aklında şu soru kaldı. Yarım yüzyılı deviren AC/DC Hollanda, İngiltere, Danimarka'da sahne alırken Türkiye'ye getirmek neden mümkün olmuyor?