30. Hamburg Film Festivali'nde Çiğdem Mater anıldı

30. Hamburg Film Festivali açılış gecesinde Festival Direktörü Albert Wiederspiel, Gezi davasında hüküm giyen Çiğdem Mater'i andı.

30. Hamburg Film Festivali'nde Çiğdem Mater anıldı

30. Hamburg Film Festivali açılış gecesinde Festival Direktörü Albert Wiederspiel tutuklu sinemacılar Jafar Panahi, Mohammad Rasoulof, Mostafa Al-Ahmad ve Gezi davasında hüküm giyen Çiğdem Mater'i andı.

Albert Wiederspiel, “Özgürlük öyle bir söz ki, hiçbir zaman bitmemiş, hiçbir zaman yapılmamış. Yapman gereken gerek bir şey o, üstlenmen gereken bir şey, sürekli ‘olman gereken’ şey yani. Yaşadığımız döneme uyan bir tarafı yok, baylar bayanlar. Yaşadıkları hiçbir şey arkamdaki dört fotoğrafa uymuyor zaten. İranlı yönetmenler Cafer Panahi ve Mohammad Rasoulof hapisteler, Mostafa Al-Ahmad hüküm giydi bile. Türk yapımcı Çiğdem Mater 18 yıl hapis ile cezalandırıldı, hiç yapmadığı bir filmden ötürü. 18 yıl, baylar bayanlar. Yeteri kadar ünlem işareti koyamıyorum cümlenin sonuna, atacağım çığlıklar yeteri kadar yüksek gelmiyor. Bu gece bu dört insanı düşünüyoruz. Kalbimizin tam içinde ve buradalar” açıklamasında bulundu.

Etiketler
Gezi davası Çiğdem Mater Film Film festivali