7. Uluslararası ZurnaZen Festivali bugün başlıyor

Dünyanın ilk zurna festivali olan Uluslararası ZurnaZen Festivali, bugün katılımcılara kapılarını açacak.

7. Uluslararası ZurnaZen Festivali bugün başlıyor

Dünyanın pek çok yerinde çeşitli festivaller düzenleniyor. Oldukça farklı kategorilerde gerçekleşen festivallerde alanına uzman kişiler, katılımcılar ile buluşuyor. Bu kapsamda dünyada ilk defa Muğla’da düzenlenen zurna festivali, bu sene 7. kez gerçekleşecek. Festival kapsamında çok sayıda zurna sanatçısı ve ünlü isim sahne alacak. Bugün başlayacak olan festival, dört gün sürecek ve 8 Eylül itibariyle sona erecek.

ETKİNLİK TAKVİMİ

Uluslararası ZurnaZen Festivali’nde zurna sanatçılarının yanı sıra farklı isimler de katılacak. Selçuk Balcı Menteşe’de, Rubato ise Fethiye’de sahne alacak. Bugün başlayacak olan festivalin etkinlik adresleri ise şu şekilde:

5 Eylül Pazartesi: Milas Atapark Meydanı
6 Eylül Salı: Menteşe Prof. Dr. Şadan Gökovalı Açık Hava Tiyatrosu
7 Eylül Çarşamba: Köyceğiz Cumhuriyet Meydanı
8 Eylül Perşembe: Fethiye Beşkaza Meydanı

Etkinlikler her gün saat 20.30’da gerçekleşecek.

FESTİVALDE SAHNE ALACAK İSİMLER

Festival kapsamında 11’i Türk, 2’si yabancı olmak üzere toplamda 13 zurna sanatçısı sahne alacak. Uluslararası ZurnaZen Festivali’nde Alıshan Salı, Aykut Girgin, Elez Kapllani, Hasan Çakan, Mutlu Keklik, Ömür Gençer, Salih Ertekin, Serdar Soğukkuyu, Sezer Kurt, Sezer Oğuz, Shahram Sadigov, Ünal Yürük ve Yaşar Kömür zurna sanatçısı olarak yer alacak. Delbek sanatçısı olarak ise Dilek Topaç ve Türkan Abacı sahne alacak. Orkestrada yer alan Ayhan Aydın, Barış Cem Songur, Barış Kop, Halil Çeşmecioğlu, Muhammet Çınar, Numan Barış Eriş, Olcay Bozkurt, Tolga Akkaya, Ufuk Çağlar Yürük ve Yunus Atış Manisa halkına müzik dolu saatler yaşatacak.