Google açıkladı: İşte 2020 yılının en çok aranan yerli dizileri

Google 2020 yılının en trend aramalarını listesini çıkardı. Pandemi nedeniyle konulan kısıtlamalar Türkiye'deki arama kriterlerini de etkiledi. İşte Google tarafından açıklanan Türkiye'de en çok aranan ilk 10 dizi..

Google açıkladı: İşte 2020 yılının en çok aranan yerli dizileri

Google 2020 yılının en trend aramalarını listesini çıkardı. Pandemi nedeniyle konulan kısıtlamalar Türkiye'deki arama kriterlerini de etkiledi. İşte Google tarafından açıklanan Türkiye'de en çok aranan ilk 10 dizi..

10: Aşk 101

Aşk 101, ilk sezonu 24 Nisan 2020'de Netflix platformunda yayımlanan, senaryosu Meriç Acemi tarafından kaleme alınan, yönetmenliğini Ahmet Katıksız ve Deniz Yorulmazer'in birlikte yaptığı gençlik ve komedi-drama türündeki Türk internet dizisi.

9: Bir Başkadır

Bir Başkadır, Netflix'te 12 Kasım 2020'de gösterime girdi. Özellikle sosyal medyanın gündemine oturan diziyi Berkun Oya yazıp yönetti. İlk sezonu 8 bölüm olan yapım, farklı sosyo-ekonomik geçmişlerden gelen ve istanbul'un renkli ve canlı hayatında şaşırtıcı tesadüflerle yolları kesişen kendine özgü bir grup karakteri konu alıyor.

8: Menajerimi Ara

Menajerimi Ara, Ay Yapım imzalı, yönetmeliğini Deniz Çelebi Dikilitaş'ın yaptığı, senaryosu Ekin Atalar tarafından kaleme alınan Türk yapımı televizyon dizisi. Drama ve komediyi harmanlayan dizi, prestijli bir yetenek ajansında dört menajerin asistanlarıyla birlikte yaşadıklarını merkeze alıyor.

7: Bay Yanlış

Bay Yanlış, ilk bölümü 26 Haziran 2020 tarihinde yayımlanan, yönetmenliğini Deniz Yorulmazer'ın yaptığı, senaryosu Aslı Zengin ve Banu Zengin ikilisi tarafından kaleme alınan, başrollerinde Can Yaman ve Özge Gürel ikilisinin olduğu Türk yapımı romantik komedi dizisi.

6: Kırmızı Oda

Kırmızı Oda, OGM Pictures imzalı, yönetmeliğini Cem Karcı'nın yaptığı, Banu Kiremitçi Bozkurt'un senaryosunu kaleme aldığı dram ve psikolojik türündeki Türk yapımı televizyon dizisi. Yazar Gülseren Budayıcıoğlu'nun Madalyonun İçi adlı eseri ve çeşitli bölümler derlenerek televizyona uyarlandı.

5: Alev Alev

Alev Alev, Ay Yapım imzalı, yönetmeliğini Ahmet Katıksız'ın yaptığı, Burcu Görgün Toptaş tarafından senaryosu kaleme alınan, Show TV'de yayınlanan Türk yapımı aksiyon ve dram türündeki televizyon dizisi. Fransız yapımı Le Bazar de la Charité dizisinden uyarlandı.

4: Sen Çal Kapımı

Sen Çal Kapımı, MF Yapım imzalı, ilk bölümü 8 Temmuz 2020 tarihinde yayımlanan, yönetmen koltuğuna Altan Dönmez’in oturduğu ve senaryosunu Ayşe Üner Kutlu’nun kaleme aldığı Türk yapımı romantik komedi dizisi.

3: Masumlar Apartmanı

Masumlar Apartmanı, OGM Medya yapımı, ilk bölümü 15 Eylül 2020 tarihinde yayınlanan, yönetmenliğini Çağrı Vila Lostuvalı ve Çiğdem Bozali'ın yaptığı dram türündeki Türk televizyon dizisi. Gülseren Budayıcıoğlu’nun Madalyonun İçi romanından uyarlandı.

2: Mucize Doktor

Mucize Doktor, Med Yapım ve MF Yapım imzalı, ilk bölümü 12 Eylül 2019 tarihinde yayımlanan, senaryosu Pınar Bulut ve Onur Koralp tarafından yazılan medikal drama tarzında Türk televizyon dizisi. 2013 yapımı Güney Kore dizisi olan Good Doctor'dan uyarlanmıştır.

1: Sadakatsiz

Sadakatsiz, Med Yapım ve Mednova yapım imzalı, yönetmeliğini Neslihan Yeşilyurt'un yaptığı, senaryosu Kemal Hamamcıoğlu ve Dilara Pamuk ikilisi tarafından kaleme alınan dram ve psikolojik gerilim türündeki Türk yapımı televizyon dizisi. İngiliz yapımı Doctor Foster dizisinden uyarlanmıştır.

Etiketler
Google Türkiye