Rahmi Saltuk: Şimdi yeniden kurtuluş ve kuruluş türkülerimize sahip çıkma zamanıdır

Vereceği resital salgın nedeniyle iptal olan büyük sanatçımız Rahmi Saltuk, bir açıklama yaparak, “Türkiye Büyük Millet Meclisi, 100. kuruluş yıldönümünde içi boş bir kabuğa dönüştürülmüştür” dedi.

Rahmi Saltuk: Şimdi yeniden kurtuluş ve kuruluş türkülerimize sahip çıkma zamanıdır

23 Nisan’da Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 100. yılını kurtuluş türküleriyle yad edecektik. Bu büyük bayram tüm Türkiye’de kutlanırken, Türkiye’nin en önemli yorumcularından Rahmi Saltuk da Şişli Belediyesi’nin organizasyonuyla bir resital verecek, o müstesna sesiyle kurtuluş ve kuruluş türkülerimizi söyleyecekti.

Ne yazık ki, ülkemizi pençesine alan salgın nedeniyle bu program ertelenmek zorunda kaldı.

Sanatçımız Rahmi Saltuk, geçtiğimiz yıl, 19 Mayıs’ın, büyük kurtuluş savaşımıza doğru atılan ilk adımın 100. yıldönümünde de Samsun’da bir resital vermek istemiş, ne yazık ki bu isteği gerçekleşmemişti.

Rahmi Saltuk, özellikle bugün, bir ulusal kurtuluş savaşı verilerek ve Osmanlı hanedanını devirerek kazanılan mevzilerin yerle yeksan olduğunu vurguluyor; Kurtuluş Savaşı’na, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşuna ve Cumhuriyet’in ilanına büyük bir önem verilmesi gerektiğini savunuyor.

Cumhuriyet’in sağ iktidarlar tarafından giderek içi boş bir kabuk haline getirildiğine dikkat çeken büyük sanatçımız Rahmi Saltuk, mevcut iktidarın ise Cumhuriyet’in kurumlarını tamamen imha ettiğini vurguluyor. Halkın iradesinin yeni yeni Saraylar yaratan saltanat heveslileri tarafından yok edildiğini, vatandaşlık hukukunun ortadan kaldırıldığını savunan Rahmi Saltuk, tüm sevenlerine, “İşte şimdi yeniden ve çok daha güçlü bir biçimde kurtuluş ve kuruluş türkülerimize sahip çıkma zamanıdır” diye sesleniyor.

Rahmi Saltuk, “Türkülerimizi ve sesimizi yükseltmenin elbet bir yolunu bulacağız” diyor…

Etiketler
Para Salgın Türkiye