Kartal'da enkazdan da rant çıktı!

Kartal'da çöken binanın etrafındaki 9 bina yıkıldı. Bina sakinlerinin eşyalarını dahi alamadıkları yıkım sonrası halk, hak kaybı kaygısı yaşıyor.

Kartal'da enkazdan da rant çıktı!

Kartal'da çöken binanın etrafındaki 9 bina yıkıldı. Bina sakinlerinin eşyalarını dahi alamadıkları yıkım sonrası hak kaybı kaygısı yaşıyor. Bina sakinleri ne kira yardımı alabiliyor ne de yatırdıkları imar affı harçları iade ediliyor.

CHP İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş yıkım sonrası rant kaygılarını twitter hesabından dile getirdi. Yarkadaş, "Kartal'da çöken ve 21 kişinin ölümüne neden olan binanın çevresindeki dokuz apartman da yıkıldı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, plan değişikliği yaparak ihaleyi Can İnşaat'a verdi. Fakat mülk sahipleri bile ne yapılacağını bilmiyor; çünkü açıklama yapılmıyor. Kaygı şu: Hak sahipleri, plan değişikliği sonrası, yüzde elli oranında hak kaybına uğrayacaklarını düşünüyor. Yani enkazdan bile rant çıkıyor. Ayrıca hak sahiplerine kira yardımı yapılmıyor, imar affı harçları da geri ödenmiyor. Kartal halkı, bakanlıkta muhatap arıyor ve çözüm istiyor." diye yazdı.

Yarkadaş twitter hesabından ayrıca şu fotoğrafları paylaştı;

Kartal'da enkazdan da rant çıktı! - Resim : 1

Kartal'da enkazdan da rant çıktı! - Resim : 2

Etiketler
Kartal 8 katlı bina çöktü