İBB'den otopark için 33 eve yıkım kararı!

MÜ Nişantaşı Kampusu arazisinin bitişiğindeki gecekondular yıkılıyor.

İBB'den otopark için 33 eve yıkım kararı!

İstanbul’un en değerli semtlerinden Nişantaşı Teşvikiye’de yer alan Marmara Üniversitesi’nin kampusu bitişiğindeki 33 gecekondu İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından, üstü yeşil alan olmak üzere zemin altına 6 katlı bir otopark yapılacağı gerekçesiyle yıkılmaya başlandı.

Cumhuriyet'ten Mehmet Kızmaz'ın haberine göre, belediyenin tebligatından sonra 33 haneden 20’si evlerini boşaltıp gitmek zorunda kalmış. Mülkiyeti İBB’ye ait araziye 1950’lerde gecekondu yapan yurttaşlar söz konusu arazinin DAP’ın projesine dahil edilmeye çalışıldığını iddia etti.

Marmara Üniversitesi’nin Nişantaşı Kampusu 21 Mart 2018 tarihinde, 1 milyar 763 milyon 750 bin TL’ye DAP Holding İştiraki Eltes İnşaat ve İstlife İş Ortaklığı’na satılmıştı. DAP tarafından konut ve ticaret binaları yapılması planlanan 25 bin metrekarelik alanın bitişiğindeki gecekonduların yıkımına tepki gösteren yurttaşlar, tapu tahsis belgelerinin olduğunu belirterek “Burada kaçak bir yapı yok, tapu için ödeme yaptık ama koalisyon yönetimi döneminde tapuyu vermekten vazgeçtiler. Yıllardır evimizin vergilerini, faturaları ödüyoruz. Evin enkaz bedeline 4-35 bin TL arasında bir ücret veriyorlar. Girmemiz için bize gösterilen evler ise Seyrantepe’de oturulmayacak bir daireye 380 bin TL istiyorlar. Evlerimiz DAP inşaata peşkeş çekiliyor” ifadelerini kullandı.

Mahkemeye başvuracaklarını söyleyen yurttaşlar, “Madem, tapu verilecek diye para alındı, niye hakkımız verilmiyor” dedi.

Bu ağaç tanık

Tapu tahsis belgelerinin iptal edildiğini söyleyen yurttaşlardan 80 yaşındaki Hatun Dügel “50 yıldır bu evde yaşıyorum. Çocuklarım bu evde doğdu, eşim burada yaşamını yitirdi. Bu ceviz ağacını da eve girdiğim yıl diktim. Bu ağaç gerçeğin tanığıdır. Tahliye için 45 gün mühlet verdiler. Ne yapacağız ? Bir kira paramız bile yok. Talebimiz, evin buradaki değerinin verilmesidir” diye konuştu.