AKP'li Üsküdar Belediyesi'nde kardeşe 'ihale' kıyağı!

Üsküdar Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi İlyas Karayel’in kardeşi İbrahim Hakkı'ya ihale kıyağı.

AKP'li Üsküdar Belediyesi'nde kardeşe 'ihale' kıyağı!

Üsküdar Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesinin kardeşi, belediyenin bebek çeyizi ihalesini aldı.

Üsküdar Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi İlyas Karayel’in kardeşi İbrahim Hakkı Karayel’in ortağı olduğu şirketin belediyeden 188 bin değerinde bebek çeyizi ihalesi aldığı ortaya çıktı. Karayel’in eşi Saniye Karayel de Üsküdar Belediyesi’nden temizlik ihalesi almıştı.

Cumhuriyet'ten Hazal Ocak'ın haberine göre, Üsküdar Belediyesi Başkanlığı 17 Temmuz 2017 tarihinde “2017/342540” numarasıyla Bebek Çeyizi Alımı ihalesi açtı. Pazarlık usulüyle açılan ihaleyi 188 bin sözleşme bedeliyle Saris İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi aldı. Sözleşme de 4 Ağustos 2017’de imzalandı.

Şirketin ortakları arasında İbrahim Hakkı Karayel de bulunuyor. Karayel’in Üsküdar Belediye Meclisi’nin AKP’li üyesi İlyas Karayel’in kardeşi olduğuna dikkat çeken Üsküdar Belediyesi’nin CHP’li meclis üyesi avukat Banu Gün Öztürk, “Üsküdar’ın AKP’li meclis üyesi İlyas Karayel’in eşi Saniye Karayel Üsküdar Belediyesi’nden temizlik ihalelerini alırken İlyas Karayel’in kardeşi de Üsküdar Belediyesi’nden bebek çeyizi ihalelerine girmiş. Tüm bu ilişkiler ağı ile kurulmuş olan ihale süreci Belediye Kanunu 28. maddesi ile Kamu İhale Kanunun 11. maddesine aykırıdır. Bu noktada Üsküdar Belediye Başkanı ve tekrar AKP’den aday olan Hilmi Türkmen’in de sorumlu olduğu açıktır. Saniye Karayel ve İbrahim Hakkı Karayel haberinden sonra gerekeni yapacak mı” diye sordu.

Karayel’in eşi Saniye Karayel’in Üsküdar Belediyesi’nden 2017 yılında üç kez ihale aldığını 4 Nisan 2018 tarihli Cumhuriyet duyurmuştu.

Cumhuriyet'in haberinin yayımlanmasından birkaç gün sonra Saris İnşaat Dış Ticaret Limited Şirketi’nin kapatılması ise dikkat çekti.

Etiketler
Üsküdar Üsküdar Belediyesi