Beşiktaş Belediyesi'nden Arnavutköy açıklaması: "Kanunlar çerçevesinde hareket ediyoruz"

Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi ve Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Nazire Oylum Işık, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği'nin belediyeye yönelik iddialarına yanıt verdi.

Beşiktaş Belediyesi'nden Arnavutköy açıklaması: "Kanunlar çerçevesinde hareket ediyoruz"

GERÇEK GÜNDEM /

İstanbul’un tarihi semtlerinden olan Arnavutköy’de kültürün ve yaşamın korunması için mücadele sürerken Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından yapılan basın açıklamasında Beşiktaş Belediyesi’nin bölgedeki iş yerleri için ruhsat vermemesi talep edildi.

Dernek tarafından yapılan açıklamada, Arnavutköy’de tarihi ve kültürel varlıklarının koruma altında olmasının gerektiği ifade edilirken Beşiktaş Belediyesi’nin konuya duyarsız kaldığı iddia edildi.

“RUHSAT KANUNLARLA BELİRLENMİŞ BİR ALAN”

Beşiktaş Belediyesi Meclis Üyesi ve Kentsel Dönüşümden Sorumlu Başkan Yardımcısı Mimar Nazire Oylum Işık Gerçek Gündem’e yaptığı açıklamada iddialara yanıt verdi.

Nazire Oylum Işık yaptığı açıklamada, Arnavutköy’ün korunmasına yönelik çalışmaların belediye tarafından sürdürüldüğünü hatırlatarak kanunlar gereği belediyenin yanı sıra bürokrasinin de yükümlü olduğunu hatırlattı.
Işık, “Belediyenin ruhsat vermiyorum deme yetkisi yok. Tüm şartları yerine getiren bir vatandaşın ruhsat verilmediğinde yargı ile zararını tazmin etme hakkı var. Ruhsat kanunlarla belirlenmiş bir alan” ifadelerini kullandı.

“DİKKATLİ DAVRANIYORUZ”

Belediyenin Beşiktaş’ta ve Arnavutköy’de kültür varlıklarının korunması için çalışmalarını sürdürdüğünü söyleyen Nazire Oylum Işık, “Arnavutköy’de pek çok sorun var. Arnavutköylülerin yaşam haklarını korumak adına belediye olarak işgaliyede de dikkatli davranıyoruz” dedi.

Beşiktaş Çarşı’da da çalışmaların sürdüğünü ifade eden Işık, Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği’nin mücadelesine ve çalışmalarına saygı duyduklarını belirten belediye olarak sorumluluklarını yerine getirdiklerini ancak tüm yetkinin kendilerine ait olmadığını, kanunlar çerçevesinde hareket ettiklerini vurguladı.

Etiketler
Beşiktaş Arnavutköy Meclis Nazi