Arnavutköy'de 'ruhsat' tepkisi: 'Yaşam hakları ellerinden alınıyor'

İstanbul'da Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği bölgedeki tahribat nedeniyle tepki gösterdi.

Arnavutköy'de 'ruhsat' tepkisi: 'Yaşam hakları ellerinden alınıyor'

İstanbul Arnavutköy'de yurttaşlar trafik, can güvenliği, yeşil alanların ve tarihi eserlerin tahribatı gibi sorunlara karşı mücadelelerini sürdürüyor.

Yurttaşlar işyerlerine verilen yeni ruhsatların da ve ruhsat sayılarının artmasının da tahribata neden olduğunu ifade ederek 'Artık Arnavutköy'de işyeri ruhsatı verilmesin' başlıklı kampanya başlattı.

Başvurularının sonuçsuz kalmasıyla Arnavutköy Muhtarlığı önünde saat 16 Ekim Pazar günü 14.00'da basın toplantısı düzenleneceğini duyuran Boğaziçi Arnavutköylüler Derneği tarafından yapılan açıklama şöyle oldu:

“Tarihi ve kültürel varlıkları kanunla koruma altında olması gereken mahallemiz, iş yerlerinin hızla artması sonucu güvenlik, sokak ve kaldırım işgali, yeşil alanların gasp edilmesi, gürültü, kirlilik, alt yapı yetersizliği gibi birçok sorunun altında ezilmektedir. Sakinlerinin yaşam hakları ellerinden alınmaktadır.

Ruhsat verme yetki ve sorumluluğuna sahip Beşiktaş Belediyesi ve diğer sorumlu kurumlar bu gidişe son verilmesi için yaptığımız başvurulara duyarsız kalmaktadır.

Mahallemizde yaşamı savunmak, bu gidişin sorumlularına karşı sesimizi yükseltmek için tüm aile fertleriniz ve komşularınızla birlikte hepinizi Arnavutköy muhtarlığının önünde yapacağımız basın açıklamasına bekliyoruz”

Arnavutköy'de 'ruhsat' tepkisi: 'Yaşam hakları ellerinden alınıyor' - Resim : 1

Etiketler
Arnavutköy İstanbul