İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt: 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız

Ekrem İmamoğlu, "Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB’ye kazandırdık." ifadelerini kullandı.

İmamoğlu'ndan Kılıçdaroğlu'nun çağrısına yanıt: 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında partililere ve halka seslenerek saat 22.00'de bir kaçış planının anatomisini ifşa edeceğini açıklamıştı.

Kılıçdarıoğlu açıklamasında Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan ve ailesinin ABD'ye kaçmak için paravan bir vakıf kurduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, paravan yapıya Ensar ve TÜRGEV Vakfı üzerinden 1 milyar lira aktarıldığını kaydetti.

Kemal Kılıçdarıoğlu belediye başkanlarına da çağrıda bulunarak "Son olarak halkın belediyelerine sesleniyorum. Bu paravan derneklerden kurtulmak isteyen evlatlarımıza sahip çıkmak boynumuzun borcudur. Yurtlarınıza alın." ifadelerini kullanmıştı.

EKREM İMAMOĞLU'NDAN ÇAPRISINA YANIT

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda Kılıçdaroğlu'nun çağrısıdna yanıt vererek İBB'nin yurtları hakkında bilgi verdi.

İmamoğlu, "İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık." ifadelerini kullandı.

Ekrem İmamoğlu'nun paylaşımı şöyle oldu:

Dün akşamki çağrınızı duyduk Sayın Genel Başkanım. İBB tarihinde ilk kez geçen yıl 3 öğrenci yurdu açtık. Başka dernek ve vakıflara verilmek üzere inşaatı devam eden yurtları İBB’ye kazandırdık. 2022’de 2 bin, 2023’te 5 bin kişilik yurt kapasitesine ulaşacağız.

İBB olarak sadece 3 yılda 115 binden fazla öğrencimize 3200 TL öğrenci yardımı sağladık. Hedef koyduğumuz yıllık 75 bin burs hedefine, gelecek eğitim öğretim yılında ulaşıyoruz. @kilicdarogluk

Etiketler
Ağrı Ekrem İmamoğlu Öğrenci Şili