Ekrem İmamoğlu'ndan 'Sana kete yaparım ama oy vermem' diyen Mahruze Keleş'e bir ziyaret daha

Ekrem İmamoğlu yerel seçim öncesi 'Sana kete yaparım ama oy vermem' diyen Mahruze Keleş'i ikinci kez ziyaret etti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Başkanı Ekrem İmamoğlu yerel seçim öncesi 'Sana kete yaparım ama oy vermem' diyen Mahruze Keleş'i ikinci kez ziyaret etti.

Muhruze Keleş, Ekrem İmamoğlu’na yönelik tavrının ardından AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyaret sözü verdiğini ancak hâlâ gelmediğini de belirtti.

KELEŞ: “SANA BÖREK, KETE YAPARIM AMA OY VERMEM!”

Keleş, İmamoğlu’nun, “Ben Cumhuriyet Halk Partisi’nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayıyım” demesi üzerine, “Yok yok, onlardan iş olmaz. O Türkiye'yi yer bitirir. Tayyip Erdoğan biriktirdi, o da gelir yer. Sana börek, kete yaparım ama oy vermem” yanıtını vermişti.

Bunun üzerine İmamoğlu, “Senden oyunu değil, duanı istiyorum. Seçimi kazanacağım ve 1 ay içinde evinize geleceğim. Böreklerinizi, ketelerinizi yiyeceğim, enerji alıp, 5 yıl deli gibi çalışacağım” karşılığını verdi ve Keleş’in adresini almıştı.

Bu diyalog, İmamoğlu için adeta “milat” oldu. İktidara yakın yayın politikası izleyen medya kuruluşları, farklı iletişim mecralarında İmamoğlu-Keleş diyalogunu, “Tokat gibi yanıt” manşetleriyle verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Keleş’i telefonla arayarak, “Sen, Türkiye’yi ağlattın” demişti.

Ancak Erdoğan'ın "Sen, Türkiye’yi ağlattın" dediği Muhruze Keleş'i unutarak ziyaret etmediği ortaya çıktı.

Etiketler
Yerel Seçim Ekrem İmamoğlu Seçim