Barış Yarkadaş'tan grev yorumu: İşçilerin kazanımı, aynı zamanda CHP'nin de kazanımıdır

Gazeteci Barış Yarkadaş, "Belediye lehine görüşmelere katılan SODEMSEN Genel Sekreteri, AKP'nin Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Korkmaz. Korkmaz görüşmelerinden çıkmalı." ifadelerini kullandı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İstanbul eski milletvekili ve gazeteci Barış Yarkadaş, CHP’li belediyelerde kararı alınan ve Maltepe Belediyesi’nde süren greve ilişkin konuştu.

Yarkadaş, belediyeler adına işçi tarafı ile görüşen Sosyal Demokrat Kamu İşverenleri Sendikası’i (SODEMSEN) işaret etti. Yarkadaş, “Meydanlarda birlikte coplandığımız, gaz yediğimiz, kuruluş yıldönümünü kıvançla kutladığımız DİSK'i de bir çırpıda harcamayalım” diyerek CHP’lilere seslendi.

Öte yandan Barış Yarkadaş, TV100'de katıldığı programya yaptığı açıklamayı hatırlatarak "CHP'li belediyelerde süren grevlerde DİSK-Genel İş de belediye yönetimleri de ortak bir yol bulmalı. İşçi kardeşlerimizin yaşam standardını yükseltecek bir formül hayata geçirilmelidir. İşçiler her zaman HAKLIDIR... Belediye başkanlarımızın bu sese kulak vereceğine inanıyorum." ifadelerini kulladı.

‘GELİN BİR GÜN BOYUNCA KAMYONUN ARKASINDA ÇÖP TOPLAYIN’

Sosyal medya hesabından açıklamalarda bulunan Yarkadaş, greve saygı gösterilmesi gerektiğini vurgulayarak, “Belediye işçileri taleplerinde haklıdır. İşçilere en iyi yaşam koşulları sağlanmalıdır’ sözlerime tepki gösterenlere çağrımdır: Gelin bir gün boyunca kamyonun arkasında çöp toplayın sonra konuşun. Ayıptır; işçi kardeşlerimize ne verilse azdır” dedi.

Sendika ve parti yöneticilerinin ortak bir yol bulmaları gerektiğini söyleyen Yarkadaş, “CHP'li belediyelerde süren grevlerde DİSK-Genel İş de belediye yönetimleri de ortak bir yol bulmalı. İşçi kardeşlerimizin yaşam standardını yükseltecek bir formül hayata geçirilmelidir. İşçiler her zaman haklıdır. Belediye başkanlarımızın bu sese kulak vereceğine inanıyorum” ifadelerine yer verdi.

‘KORKMAZ GÖRÜŞMELERİNDEN ÇIKMALI’

“CHP'li belediyelerdeki grev niye kördüğüm hale geldi” diye soran Yarkadaş, SODEMSEN Genel Sekreteri Cahit Korkmaz’ı işaret ederek; “Sebebi çok basit: Belediye lehine görüşmelere katılan SODEMSEN Genel Sekreteri, AKP'nin Safranbolu Belediye Başkan Aday Adayı Cahit Korkmaz. Korkmaz görüşmelerinden çıkmalı. SODEMSEN adına CHP'li bir isim girmeli görüşmeye” dedi.

‘İŞÇİLER ŞIMARMIYOR, İŞÇİLER EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK VE İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR’

DİSK’e yönelik sadece CHP’li belediyelerde grev yaptıklarına ilişkin ithamlara da değinen Yarkadaş, “Çok sayıda kişi ‘AKP'li belediyelerde grev yapabiliyorlar mı’ diye sormuş. Ne kadar yanlış bir kıyaslama. Ne yani bizim yönettiğimiz belediyeler de AKP gibi mi olsun? Belediyeleri AKP anlayışıyla mı yönetelim? Grev haktır! İşçiye insanca yaşayacağı ücreti çok görmeyin.

Barış Yarkadaş'tan grev yorumu: İşçilerin kazanımı, aynı zamanda CHP'nin de kazanımıdır - Resim : 1

Barış Yarkadaş'tan grev yorumu: İşçilerin kazanımı, aynı zamanda CHP'nin de kazanımıdır - Resim : 2

‘TEPKİ GÖSTERENLER, BİR DAHA ‘AÇLIK SINIRI ŞU KADAR OLDU’ PAYLAŞIMI YAPMASIN!’

Bu twitlerin altına ‘Nasıl olur da 4000 TL isterler’ diye tepki gösterenler, bir daha ‘Açlık sınırı şu kadar oldu’ paylaşımı yapmasın! Farkındaysanız; işçiler sendikaların açıkladığı açlık sınırı rakamları tutarında ücretler istiyor. Biz Türkiye'ye her açıdan örnek olmalıyız.

‘İŞÇİLER ŞIMARMIYOR, İŞÇİLER EVİNE EKMEK GÖTÜRMEK VE İNSANCA YAŞAMAK İSTİYOR’

AKP'li belediyelerde grev yapılamıyorsa bu sadece işçilerin değil hepimizin sorunudur. AKP, Refah Partisi döneminden beri sendika düşmanlığı yaptı ve işçi sınıfını örgütsüz hale getirdi. Evet, "çöp" CHP'lilerin hafızasında iktidarı kaybetmeyi çağrıştırıyor. Bu da bazı kaygıları tetikliyor. ‘AKP bunu bize karşı kullanacak’ kaygısı bazı kişiler tarafından ‘işçiler şımardı’ diye yorumlanıyor. Bu çok haksız bir düşünce. İşçiler şımarmıyor, işçiler evine ekmek götürmek ve insanca yaşamak istiyor. O işçiler her iki saatte bir çöp topluyor.

‘İŞÇİLERİN KAZANIMI, AYNI ZAMANDA CHP'NİN DE KAZANIMIDIR’

Meydanlarda birlikte coplandığımız, gaz yediğimiz, kuruluş yıldönümünü kıvançla kutladığımız DİSK'i de bir çırpıda harcamayalım. DİSK'in büyümesi ve her kurumda örgütlenmesi için mücadele edelim. Yarın bu ülkeyi yönettiğimizde de örgütlü bir topluma ihtiyacımız olacak.

Kendinizi AKP'li belediyede çalışan bir işçi olarak düşünün... CHP'li komşu belediyede çalışan bir işçi daha fazla maaş alsa, CHP'ye mi yoksa AKP'ye mi sempati duyarsınız? CHP'li belediyede çalışan işçilerin kazanımı, aynı zamanda CHP'nin de kazanımıdır.

Etiketler
Barış Yarkadaş Bolu Grev İşçi