'İktidar, salgın günlerinde bile İstanbul'a ihanet ediyor'

İstanbul Kilyos’ta Tansu Çiller’in oğlu Berk Çiller'in yönetiminde olduğu şirkete ait, sit alanında bulunan 30 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirip, otel yapılacak şekilde düzenlenmesine CHP'den tepki geldi.

'İktidar, salgın günlerinde bile İstanbul'a ihanet ediyor'

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, “Belediyelerin parsel bazlı plan değişikliği yapmasının önüne geçmek için yasal düzenleme çıkaran AKP iktidarı, kendisine yakın işadamlarına Çevre ve Şehircilik Bakanlığı aracılığıyla “kupon arazi” yaratmaya devam ediyor. İktidar, salgın günlerinde bile İstanbul’a ihanet ediyor” dedi.

Bakanlık son olarak İstanbul Kilyos’ta, sit alanında bulunan 30 bin metrekarelik arazinin imarını değiştirip, otel yapılacak şekilde düzenlendi. Arazinin sahibi şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında eski Başbakan Tansu Çiller’in oğlu Berk Çiller de var.

Duruma tepki gösteren CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, iktidarın İstanbul politikası tektir ve hiç değişmez. İstanbul'un rantını kullanmak, ihanete devam etmek istiyorlar. TOKİ ve Çevre ve Şehircilik Bakanlığı resmen yandaş bir şirket gibi kullanılıyor. Her türlü hukuk ve kurul kararı yok hükmünde kabul ediliyor. Türkiye’nin geride bıraktığı son 18 yılda, iktidarın kent toprağı üzerinde işlemediği suç kalmadı. Kâr hırsıyla yapılan bu tür plan değişiklikleri ile iktidarın, insana ve doğaya karşı olan düşmanlığını bir kez daha tescillenmiştir. Biz buna asla izin vermeyeceğiz” diye konuştu.

CHP’li Tekin, Çevre ve Şehircilik Bakanına şu soruları yöneltti:

1- Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından söz konusu şirkete tanınan, bu ayrıcalıklı imar izninin gerekçesi nedir? Sağlanan bu avantajda, arazi sahibi şirketin yönetim kurulu üyeleri arasında eski Başbakan Tansu Çiller’in oğlunun bulunmasının etkisi olmuş mudur?

2- “Tüm hırsızlıklar imardan geliyor” itirafınıza rağmen, hangi gerekçelerle hala imar plan değişikliğine izin veriyorsunuz?

3- İmar planında ''Düşük yoğunluklu konut” alanı olan bu arazinin “Turizm tesis alanına dönüştürülmesinde ki kamu yararı nedir?

4- İBB İmar ve Şehircilik Daire Başkanlığı’nın; “plan değişikliğinin çevre yapılaşma koşulları ile uyumlu olmayacağı ve ulaşım sistemine de ek yük getireceği itirazına rağmen, değişiklikte ki ısrarınızın sebebi denir?

5- Memleket virüs belasıyla uğraşırken, Bakanlığınızın plan değişiklikleri ile uğraşmasını nasıl açıklıyorsunuz?

Etiketler
Salgın Tansu Çiller