Lale İstanbul’un sembolü olmaya devam ediyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ağaç ve Peyzaj A.Ş. daha yeşil, daha temiz, daha yaşanabilir bir kent için çalışmalarını halkımızı evlerine hapseden virüs salgınında da sürdürüyor.

Lale İstanbul’un sembolü olmaya devam ediyor

Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas, “Vatandaşlarımız, belki şu an yemyeşil, bin bir çeşit çiçeklerin açtığı, lalelerin süslediği korularımızın güzelliğinin keyfini süremiyorlar, ama sabredip evlerimizde kalmaya devam edersek, kısa süre içinde bu virüs belasından kurtulmuş olacağız. O zaman İstanbul’un keyfini hep birlikte yaşayacağız. İstanbul’un ne kadar güzel bir şehir olduğunu sokaklara yeniden adım attığımızda çok daha iyi anlayacağız. Yeşiliyle, mavisiyle, tarihiyle, sanatıyla İstanbul’un dünya başkenti olduğunu biliyoruz. Kentimizle gönül bağımız daha da güçlendi, bunu farkındayız. Tüm dünya pandemiyle mücadele ederken, Ağaç ve Peyzaj A.Ş. olarak bizler boş durmuyor, yeniden buluşacağımız o güzel günler için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Lale İstanbul’un sembolü olmaya devam ediyor - Resim : 1

Son dönemde bazı medya kuruluşlarında lale üreticilerinin mağdur edildiği ve İstanbul’da artık lale dikilmediği yolundaki haberlerin gerçeği yansıtmadığını ifade eden Genel Müdür Sukas sözlerine şöyle devam etti:

“İstanbul’umuzun en güzel yerlerinden olan Emirgan Korusu’nda, Göztepe Parkı’nda, Hidiv Kasrı’nda ve Gülhane Parkı’nda rengarenk laleler tüm güzellikleriyle boy gösteriyor. Yaklaşık 8 milyon lale muhteşem bir görüntü oluşturuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ni ve Ağaç ve Peyzaj A.Ş.’yi karalamak isteyenler, Silivri’deki lale üreticilerinin zor duruma düşürüldüğünü söylemişler. Oysa 2017 yılından bu yana verim alınamadığı için zaten Silivri’de lale soğanı üretimi yapılmıyor. Lale soğanları başta Konya olmak üzere Anadolu’daki üreticilerimizden alınıyor. Silivri’deki üreticilerimiz ise mevsimlik çiçek yetiştiriciliğine yönlendirilmiş durumda ve onlardan da mevsimlik çiçek alımı yapılıyor.”

Tarlalarının boş kalmasının kesinlikle söz konusu olmadığının altını çizen Sukas, “Üstelik Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu üreticilerimizin sebze yetiştirmesi için önemli bir proje başlatmış durumda. Üreticilerimize ücretsiz sebze fidesi, gübre ve ilaç desteği verilecek.

Ayrıca sulama ve teknik destek konusunda da yardımcı olunacak. Ürettikleri ürünler için de alım garantili sözleşmeler yapılacak. Ürünler, tarladan İstanbul halkına ulaştırılacak. Üreticilerimiz hiç olmadığı kadar şanslı bir dönemdeler ve onlar da bunun farkında” diye konuştu.

“Ağaç ve Peyzaj A.Ş. olarak vatandaşımızın vergilerinin bir kısım yandaşa peşkeş çekilmemesi için büyük titizlik gösteriyoruz. Alım garantili sözleşmelerimizi daha çok kooperatifler üzerinden yapıyoruz. Özellikle kısa ömürlü olan ve yetişme alanları bakımından geniş yer isteyen lale konusunda hassas davranıyoruz. Yol kenarları ve her parka lale yerine İstanbul’un simgesi olan laleyi, İstanbul’un en gözde korularında ekme kararı aldık. Bu şekilde önemli bir tasarruf sağlamış olduk. Son lale soğanı alımındaki fiyatlarımız enflasyona rağmen bir önceki yılın rakamlarıyla aynı düzeydeydi. İstanbullunun her kuruşuna sahip çıkmaya devam edeceğiz” diyerek yandaş medyada Seymen köyünde üreticilerin mağdur edildiği yönündeki haberlere de sert tepki gösterdi.

Lale yerine yol kenarları ve daha küçük olan parklara kolay yetişen, türlerden mevsimlik çiçekler dikiliyor. Yerli üretim olan, sıcağa ve soğuğa çok dayanıklı, sürekli çiçek açan meilland gülleri de daha fazla kullanılıyor.

Ağaç ve Peyzaj A.Ş. Genel Müdürü Ali Sukas, “İstanbul dünyanın göz bebeği. Bu kadim şehrin yeşiline, mavisine, havasına, suyuna sahip çıkmak hepimizin görevi. Salgın bittiğinde daha güzel bir İstanbul’un keyfini hep birlikte çıkaracağımızdan kimsenin şüphesi olmasın. Lütfen bu pandemi bitene kadar evde kalın. Birlikte başaracağız” diyerek İstanbulluların evde kalmalarını istedi.

Konuyla ilgili konuşan Seymen Köyü Muhtarı Bahattin Genca da, “Köye gelip ‘sizlerin haberlerini yapıp, köyünüzün sesini duyuracağız’ dediler. Bizde 3-4 yıldır lale ekimi yapmadığımızı söyledik. Tarlalarımızın boş kaldığı doğru değil. Bu topraklar çok verimli. Boş kaır mı hiç! Biz burada mevsimlik çiçek yetiştiriyoruz. Kooperatif aracılığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi bizden bunları alıyor. Ayrıca burada kavun-karpuz, Ayçiçek yetiştiriyoruz. Bu sene belediyemiz fide, gübre, ilaç desteği de verecek. Allah Ekrem Başkandan razı olsun. Hiç görmediğimiz kadar destek görüyoruz” dedi.

Etiketler
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Salgın