Kartal’da ‘Koah ve İnmeyi Tanımak’ konferansı

Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve İnme hastalığının nedenleri ile tedavi sürecinin ele alındığı ‘Koah ve İnmeyi Tanımak’ adlı konferans Kartal’da gerçekleştirildi.

Kartal’da ‘Koah ve İnmeyi Tanımak’ konferansı

Kartal Belediyesi Meclis Salonu’nda gerçekleşen konferansın konuşmacılığı Dr. Mahmut Mert Dağlar tarafından gerçekleştirildi.

Kartal Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün organizasyonu ile gerçekleştirilen programda Dr. Dağlar, konferans boyunca katılımcılara KOAH ve İnme hastalığının nedenlerini ve tedavi sürecini anlattı.

KOAH’ın İlk Nedeni Sigara

Dr. Dağlar yaptığı konuşmada, KOAH hastalığının en önemli sebebinin sigara kullanmak olduğunu belirterek; “KOAH ve İnme ne yazık ki toplumumuzda en sık görülen ölüm nedenlerinden biri. Bugün burada katılımcılarımıza bu hastalıklardan korunmaları için neler yapmaları gerektiğini anlatıyoruz. KOAH akciğerin genişlemesi ve elastik yapısını kaybettiği bir hastalık. Bunun en büyük nedenlerinden biri sigaradır. Tabi genetik nedenler de var ama en önemli sebebi sigaradır. Tedavi edilmediği takdirde ölümle sonuçlanabilecek bir hastalık. Bu yüzden hastalarımızın tedavi sürecini çok ciddiye almaları gerekir” ifadelerini kullandı.

Konferansın sonunda Dr. Dağlar, katılımcıların hastalıkla ilgili merak ettikleri sorulara cevap verdi.