Togg da eklendi, Bekir Bozdağ'ın makam aracı sayısı 4'e yükseldi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın makam araçları bakıma gitti. İhale şartnamesine “Bakan Bey’in Makam Aracı” yazıldı. Bozdağ'ın biri yedek olmak üzere üç farklı aracı olduğu ortaya çıktı.

Togg da eklendi, Bekir Bozdağ'ın makam aracı sayısı 4'e yükseldi

Halk TV'den Bora Erdin'in haberine göre, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ’ın makam araçları şubat ayından itibaren sırayla bakıma gönderildi. Araçların lastikleri değiştirildi, klima bakımları yapıldı. Kamu İhale Kurumu belgelerinde bulunan ihale kayıtlarında “Bakan Bey’in makam aracı, Bakan Bey’in yedek makam aracı” ibareleri yazıldı. Adalet Bakanlığı Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı doğrudan temin ile “06 GC 5127 plakalı aracın bakım onarım işleri” ihalesine çıktı. Doğrudan temin işinde iş kaleminin adı ve kısa açıklaması kısmına, “Bakanlığımıza ait 06 GC 5127 plakalı Mercedes S600 (Bakan Bey Makam Aracı) marka aracın 10 litre MBGO şanzıman yağ, 6 adet cıvata, 2 adet conta, sürekli manyetik, rohr, şanzıman yağ filtresi, fren hidroliği, 10 litre 5W/40 motor yağ, kombi (polen) filtresi, hava filtresi, filtre elemanı değişimleri, şanzıman yağ değişim işçiliği, bakım işçiliği, kısa test uygulanması işleri” yazıldı.

10 Mart’ta ise bakanlık yine bir makam aracının bakımları için ihaleye gitti. İhale şartnamesinde “Bakan Bey makam aracı” burada da yazıldı. İhale detaylarında “Bakanlığımıza ait 06 ab 1759 (Bakan Bey makam aracı) plakalı araca 2 adet motor yağ, hava filtresi, yağ filtresi, polen filtresi değişimleri ve mekanik işçilik işleri” bilgisi yer alırken aracın markası belirtilmedi. Sigorta Bilgi ve Gözetim Merkezi’nde iletilen sigorta kayıtlarında bu aracın Chrysler Jeep Grand Cherokee Limited modeli olduğunu tespit ettik.

YEDEK MAKAM ARACI DA MERCEDES

Bakanlık 12 Nisan’da da “Bakan Bey’in yedek makam aracı olan Mercedes-Benz S350L 4Matic modelinin lastiklerini değiştirdi. Yine doğrudan temin ile yaptırılan işin açıklamasında, “Bakanlığımıza ait 06 BY 2863 (Bakan Bey yedek makam aracı, Mercedes S350L 4Matik) plakalı araca 4 adet 235/55R17 ebatlarında yazlık lastik alınması işi” ifadesi kullanıldı. Böylece “Bakan Bey’in” yedek bir makam aracı olduğunu öğrendik. Araçların ihale kayıtlarında her ne kadar araçların tescil plakaları yazılsa da bu araçlara bakanlığın makam plaka kodu olan kırmızı üzerine yaldızlı “12” yazan plakaları takılıyor.

Bakan’ın makam araçlarının bakım maliyeti:

İşin Adı :06 AB 551 plakalı aracın arıza onarım işleri
Doğrudan Temin Numarası :23DT54237
Yüklenici: Sak Oto Servis Hizmetleri İnşaat Taşımacılık Ticaret Limited Şirketi
Bedel: 8.531,90 TL

İşin Adı: 06 BY 2863 PLAKALI ARACIN ARIZA ONARIM İŞLERİ
Doğrudan Temin Numarası: 23DT270103
Yüklenici: Koluman Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi
Bedel: 7.247,27 TL

İşin Adı: 06 GC 5127 PLAKALI ARACIN ARIZA ONARIM İŞLERİ
Doğrudan Temin Numarası: 23DT392894
Yüklenici: Koluman Motorlu Araçlar Ticaret ve Sanayi Anonim Şirketi
Bedel: 178.228,79 TL

Etiketler
Bekir Bozdağ İhale Togg Adalet Bakanı