Sevilay Yılman'dan Nureddin Nebati'ye: Kullandığınız cümleler Mehmet Şimşek’i hedef aldığınızı düşündürtüyor

Eski Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, geçmişte yaptığı bir konuşmanın görevi devrettiği Mehmet Şimşek’e ithafen olduğu iddialarına tepki gösterdi.

Sevilay Yılman'dan Nureddin Nebati'ye: Kullandığınız cümleler Mehmet Şimşek’i hedef aldığınızı düşündürtüyor

Gazeteci Sevilay Yılman, Nebati’nin seçim sürecinde yaptığı bir konuşmayı Twitter’dan paylaştı. Bu konuşmada Nebati, “Sen kimsin ya, beni İngiliz vatandaşı bir maliyeci ile karşılaştıracaksın. Utanmadan sıkılmadan Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı’nı İngiliz pasaportlu bir adamla eşleştiriyorsun” ifadelerini kullanıyor.

YILMAN: GÖZLERİ IŞILDAK BAKANIM

Yılman, bu videoya şu notu düştü:

"Gözleri ışıldak bakanım Nureddin Nebati gaza gelmiş de ne sallamış Mehmet Şimşek’e… Ondan zaar Mehmet Bey’in suratı düşüktü devir teslimde. Ben olsam ışıldak gözlü Nebati’ye döner; Demekki neymiş; Ne oldum değil, ne olacağım diyeceksin! Bak Yüce Yaradana Batırdığın ekonomiyi düzeltmek için, kendi ellerinle, hakaret ettiğin bana emanet ettirdi! Hadi şimdi marş marş!”

NEBATİ: KONUŞMANIN TAMAMI DİNLENİRSE...

AKP Mersin Milletvekili Nebati, bunun üzerinde Yılman’ın mesajını alıntılayarak konuşmadaki hedefinin Millet İttifakı olduğunu söyledi:

"Sayın @sevilayyaziyor, bu konuda son günlerde bazı troll hesaplardan paylaşımlar yapıldığını görüp ciddiye almamıştım ancak bir gazeteci olarak siz işin aslını öğrenmek istersiniz diye düşünüyorum. Bu cümlem seçim döneminde Mersin’de yaptığım bir konuşmadan kesilip alınmış ve bambaşka bir bağlamda servis edilmiş. Oysa konuşmanın tamamı dinlenirse, benim orada esasen İngiliz tefecileri, Amerikalı danışmanları adeta birer kurtarıcı gibi gören Kılıçdaroğlu’nun CHP’sini, ithal reçetelerden medet uman Akşener’in İYİ Parti’sini, yani 7’li Masanın zihniyetini açık bir dille eleştirdiğim zaten çok net ortadadır. Öte yandan Sayın Bakanımız Mehmet Şimşek’in, ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamak da kimsenin haddi değildir."

YILMAN: SİZ HADSİZLİK YAPIYORSUNUZ!

Yılman da Nebati’ye yanıt vererek “büyük bir iletişim kazası yaşamış olduğunu” ifade etti ve şunları yazdı:

"Çünkü bu video birkaç gündür dolaşımda ve siz görmüş olmanıza rağmen şu an bana yaptığınız uyarıyı yapmayarak, dediğiniz gibi montajlı bir paylaşımsa eğer gerçek gibi yayılmasına yol vermişsiniz. Keşke danışmanlarınız o videonun önünü ve arkasını da yayınlayıp, sözlerinizle kastınızın Mehmet Şimşek olmadığını kamuoyuna ifade etseymiş. Takdir edersiniz ki, günlerdir dolaşımda olan bu paylaşımda kullandığınız cümleler doğrudan Mehmet Şimşek’i hedef aldığınızı düşündürtüyor. Bu arada benim yaptığım paylaşımda Mehmet Şimşek’in ortak ve sarsılmaz değerlerimize, bayrağımıza ve milletimize olan bağlılığını sorgulamaya dair bir ifadem falan da yok! Ve farkında mısınız bilmiyorum ama iki videoyu yan yana koyunca sizin bunu sorguladığınız görülüyor. Yani bir hadsizlik var ise onu ben yapmış olmuyorum. Siz yapmış oluyorsunuz. Naçizane tavsiyem… Söz konusu konuşmanızın tam olarak kimi ya da kimleri hedef aldığınızı gösterir bölümünün tamamını hesabınızdan paylaşarak yanlış anlaşılmayı gidermenizdir. Çok selamlar… İyi geceler…."

Etiketler
Nureddin Nebati Sevilay Yılman Mehmet Şimşek Hazine ve Maliye Bakanı