Özgür Demirtaş'la iktidara yakın isim arasında polemik: 'Daha Türkçe yazmayı bilmiyorsunuz'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş, iktidara yakın isimler arasında yer alan Zeki Bahçe'nin sözlerine tepki gösterdi: "Zeki Bey daha Türkçe yazmayı bilmiyorsunuz. Nasıl gazeteci oldunuz? Gazeteci değil, siyasi parti holiganısınız."

Özgür Demirtaş'la iktidara yakın isim arasında polemik: 'Daha Türkçe yazmayı bilmiyorsunuz'

Prof. Dr. Özgür Demirtaş ile iktidara yakınlığıyla bilinen Zeki Bahçe arasında 'Türkçe' polemiği yaşandı.

ABD’li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist Jeremy Rifkin'in CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışman ekibine dahil olmasına 'tepki gösteren' Bahçe, kişisel Twitter hesabında yaptığı paylaşımda Demirtaş'a gönderme yaptı:

"Hani bu sol cenahta o kadar okumuş, o kadar kültürlü, her şeyi bilen o kadar çok adam vardı. Ne oldu? Ula içinizde bir tane ekonomi bilen çıkmadı mı ki ABD'den ithal adam aldınız? Balon gibi şişirdiğiniz Özgür Demirtaş da mı işe yaramıyor?"

'DAHA TÜRKÇE YAZMAYI BİLMİYORSUNUZ, NASIL GAZETECİ OLDUNUZ?'

Ekonomistin bu mesaja yanıtı sert oldu. Bahçe'ye "Zeki Bey daha Türkçe yazmayı bilmiyorsunuz. Nasıl gazeteci oldunuz?" diye seslenen Demirtaş, şöyle devam etti:

"Gazeteci değil, siyasi parti holiganısınız. Kimse için bu şekilde konuşma hakkınız yok. Aptal değilsiniz, biliyorsunuzdur; Mehmet Şimşek İngiliz vatandaşıydı. Haydi konuşun, hodri meydan."

Bahçe ise buna karşılık Demirtaş'ın yazım yanlışlarının altını çizdiği bir görsel paylaştı: "Önce engeli kaldırmışsınız teşekkürler, sonra da Türkçe dersi için teşekkürler."

JEREMY RIFKIN KİMDİR?

ABD'li yazar, ekonomi ve toplum kuramcısı, aktivist, danışman Jeremy Rifkin, 1995’ten bu yana Wharton School’da ders veriyor.

Rifkin, Üçüncü Endüstriyel Devrim konseptinin fikir babası olarak kabul ediliyor. Bilimsel-teknolojik değişimlerin toplum ve çevre üzerindeki etkileri hakkında 20’den fazla kitap yazan Rifkin’in eserleri arasında The Green New Deal (2019), İşin Sonu (1995), Biyoteknoloji Yüzyılı (1998) gibi çalışmalar yer alıyor.

Kendisinin bir dönem danışmanlık yaptığı liderler arasında Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy, Almanya Başbakanı Angela Merkel, Portekiz Başbakanı Jose Socrates ve Slovenya Başbakanı Janez Janša da bulunuyor.

Etiketler
Özgür Demirtaş