İddia: Erdoğan yeni anayasa için 'Bu iki değişiklik olsun, gerisini muhalefetin taleplerini dikkate alarak yapabilirsiniz' demiş

Gazeteci Deniz Zeyrek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın yeni anayasa konusunda iki isteği olduğu ve kurmaylarına "Gerisini muhalefetin taleplerini dikkate alarak yapabilirsiniz" dediği iddiasını okurlarıyla paylaştı.

İddia: Erdoğan yeni anayasa için 'Bu iki değişiklik olsun, gerisini muhalefetin taleplerini dikkate alarak yapabilirsiniz' demiş

Sözcü yazarı Deniz Zeyrek, geçtiğimiz günlerde hükümetle yakın ilişkileri olan bir ismin kendisini aradığını, tanık olduğu bir 'toplaşmayı' ve o 'toplaşma' sonrasında dinlediği bir hukukçunun söylediklerini anlattığını ifade etti.

"Aktardığına göre, Cumhurbaşkanı'nın Anayasa işiyle de uğraşan hukukçu danışmanları bir araya gelmiş. O toplantıya katılan hukukçulardan biri de kendisine Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yeni Anayasa konusunda iki isteği olduğunu anlatmış" diyen gazeteci, şöyle devam etti:

"Güya Cumhurbaşkanı Erdoğan ekibine 'Bu iki değişiklik olsun, gerisini muhalefetin taleplerini dikkate alarak yapabilirsiniz' demiş.

'Neymiş o iki istek' diye sordum.

(Yanıtlar benim için çok inandırıcı gelmese de sizinle paylaşmak istedim. Zira benim inanmadığım, 'o kadar da olmaz' dediğim birçok şey bugüne kadar oldu.)

- 'İlki yüzde 50 artı 1'i değiştirmekmiş' dedi.

Bunu istemesi normal. 'Yerine ne koymak istiyorlar' diye sordum: 'Yüzde 40 artı 1…'

'Yok daha neler' diyerek buna inanmanın zor olduğunu anlatmak istedim. Ancak vazgeçtim. Bunun yerine diğer isteği sordum. 'Üçüncü dönem seçilmek.' 'Buna hiç inanamam' dedim. 'Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın kendisi artık aday olmayacağını söylemişti zaten' diye devam ettim. Ancak konuştuğum kişi, bu iki isteğin gündeme getirileceğinden çok eminmiş gibi ısrar etti."

Zeyrek, yazısının devamında konuyla ilgili yetkililerle yaptığı görüşmelerde iddiayı doğrulatamadığını vurguladı.

Yazının tamamı.

Etiketler
Yeni anayasa tartışmaları