Bakanın kardeşinin FETÖ dosyası da kapatılmıştı... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, özel kalem müdürlüğüne FETÖ'den incelenen Seçkin Yılmaz'ı getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un özel kalem müdürü olarak atadığı Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Yılmaz hakkında FETÖ soruşturması olduğu ortaya çıktı. Bakan Tunç'un kardeşi hakkında açılan FETÖ soruşturması da hızlı bir şekilde kapatılmıştı.

Bakanın kardeşinin FETÖ dosyası da kapatılmıştı... Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, özel kalem müdürlüğüne FETÖ'den incelenen Seçkin Yılmaz'ı getirdi

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un özel kalem müdürü olarak atadığı Silvan Cumhuriyet Başsavcısı Seçkin Yılmaz hakkında Hâkimler ve Savcılar Kurulu (HSK) müfettişi tarafından FETÖ soruşturması olduğu ortaya çıktı. Eski Bakan Bekir Bozdağ’ın onay verdiği soruşturma sürüyor.

Cumhuriyet’te yer alan habere göre, HSK 1. Dairesi, 26 Nisan 2022’de, Yılmaz’ın da arasında olduğu, bir kısmı görevden ihraç edilen ancak daha sonra geri dönen 146 hâkim ve savcı hakkında “FETÖ ile irtibatlı ve iltisaklı oldukları” gerekçesiyle inceleme izni verilmesini kararlaştırdı.

Diğer suçlama ise “FETÖ’nün, 2011’deki “Adli Yargı Hâkim ve Savcı Adaylığı Yarışma Sınavı” sorularını ele geçirerek mensuplarına dağıtması sonucu sınavda haksız ve hileli şekilde başarılı olmak.”

Yargı çevreleri, Yılmaz’ın adalet bakanının “eli, kolu ve sesi” anlamına gelen bir göreve getirilmesine tepki gösterdi.

BAKANIN KARDEŞİNİN FETÖ DOSYASI KAPATILDI

Bakan Yılmaz Tunç’un avukat olan kardeşi Yahya Tunç hakkında Pendik Belediyesi Meclis Üyesi olarak görev yaptığı sırada hakkında 15 Temmuz'dan 27 gün sonra yapılan ihbarla dava açılmıştı. İddianamede Tunç'un ByLock’u 1454 kez kullandığı tespit edildi. Tunç’un iletişim halinde olduğu kişilerden 166’sının "FETÖ"den yargılandığı öğrenildi.

Savcı "FETÖ üyeliği"nden ceza verilmesini istedi. Mahkeme ise "Etkin pişmanlık kapsamında yararlı bilgiler verdi" diyerek Tunç'a ceza verilmesine yer olmadığına karar verdi.

Etiketler
FETÖ